Ulven skaber bekymring


Ulven skaber bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Ulven er kommet til det vestjyske, og i den anledning blev der forleden inviteret til borgermøde i Holstebro. Her kunne jeg høre, at ulvene skaber frygt hos både landmænd og lokale, hvor flere også havde observeret ulvene tæt på deres bopæl. Ulven er først og fremmest et jysk fænomen, og derfor var det også interessant at lytte til erfaringerne blandt dem, som har ulvene tættest på.

Og jeg må sige, at jeg kan godt forstå deres bekymring, når landmændene fortæller om, hvordan deres kvæg og får er blevet skambidt og lemlæstet af ulve. Selvom avlerne får kompensation for de dyr, ulven dræber, så er det blot et lille plaster på såret. Tilbage står avleren nemlig med en flok dyr, som er så stressede efter ulvens angreb, at de ikke længere kan trives. Det er ikke dyrevelfærd.

Flere på mødet kunne også fortælle, at de ikke længere turde at lade deres børn og børnebørn færdes ude på egen hånd, da de jævnligt havde ulve tæt på hjemmet. Selvom ulve fra naturens side er sky, og ulveangreb mod mennesker sker yderst sjældent, så står vi alligevel i en situation, hvor de jyske ulve indskrænker folks hverdag. Det kan simpelthen ikke være rigtigt.

Det må efterhånden være klart for de fleste, at det ikke fungerer med måden vi håndterer ulvene på i dag. Danmark er et lille land med begrænsede naturområder, hvor ulvene kan færdes. Det får ulvene til at søge mod beboede områder, og det er hverken optimalt for mennesker, husdyr eller ulvene.

Ulven skaber bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce