Vi skal kunne præstere ved de Paralympiske Lege


Vi skal kunne præstere ved de Paralympiske Lege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Et kort og sidste svar på Arly Heides læserbrev "Handicapidræt. Så svært er det altså!" bragt den 9. januar 2018.

Parasport Danmark har valgt, at prioriteringer på eliteidrætsområdet i høj grad er styret af, at vi skal kunne præstere ved de Paralympiske Lege. Det rammer desværre bl.a. nogle atleter med udviklingshandicap og en del idrætsgrene, som ikke er på det paralympiske program.

Til gengæld arbejder Parasport Danmark for, at antal atleter og klasser øges for atleter med udviklingshandicap ved de paralympiske lege. Desuden støttes i begrænset omfang deltagelse i VM o.lign. i ikke paralympiske idrætter og for handicapgrupper, som ikke har mulighed for at kvalificere sig til De Paralympiske Lege. Og her har mange atleter rigtigt nok vundet mange medaljer, hvilket vi er glade for og stolte af.

Disse prioriteringer er et idrætspolitisk valg, som man kan være enig eller uenig i. Og ønsker man andre valg, skal "kampen" tages i Parasport Danmarks demokrati eksempelvis repræsentantskabsmødet og nok ikke via dialog i Viborg Stifts Folkeblad.

Arly Heide beskriver internationale Special Olympics stævner som "multinationale selskabers surrogatstævner, sociale arrangementer med blandt andet et vist sportsligt indhold". Det må stå for hans egen regning. Vi er glade for at deltage, hvilket jeg er sikker på, at alle deltagende atleter og trænere er enige i. Og vi har ikke grund til at tro, at de "multinationale selskabers" indflydelse her er større end ved andre store internationale stævner, hvor multinationale selskaber er sponsorer.

Vi skal kunne præstere ved de Paralympiske Lege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce