Vi vil have del i velstanden!


Vi vil have del i velstanden!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Chefredaktør Lars Norup beskæftiger sig i fredagens leder den 13.april ( "Røde faner og decimalerne") med de verserende overenskomstforhandlinger på det offentlige område. Forhandlinger der i skrivende stund er gået ind i en afgørende fase. LN forstår ikke, "at det danske samfund skal gå i stå om lidt på grund af en diskussion om nogle decimaler til den ene eller den anden side".

Han skriver endvidere: "Det største problem er jo ikke løn, men det sindssyge arbejdspres, som mange udsættes for."

Som medarbejder ved en af Viborg Kommunes daginstitutioner kan jeg kun give redaktøren ret i, at mange ansatte indenfor det offentlige løber stærkt. De hænder, der i daginstitutionerne, på plejehjemmene og på sygehusene skal vise omsorg og pleje er under stort pres. Mængden af hænder i det offentlige har vi sat vores politikere til at forvalte...

Men når vi offentligt ansatte skal kæmpe om decimalerne med den siddende regering, har vi vores aftalesystem. De sidste 3 overenskomster har de offentligt ansatte vist tilbageholdenhed under indtryk af krisen. Krisen er angiveligt forbi, så nu er det, at "rød stue", "afd. 6 A" og "fru Rasmussens hjemmepleje" beder om at få del i den velstand, de har bidraget til. Forskellen i decimalerne på arbejdsgiverside og lønmodtagerside svarer vel til et par af de af forsvaret nyindkøbte jægerfly...Det er vel ikke så meget at forlange, når andre vil give milliarder i skattelettelser.

Så jo Lars Norup, Danmark kan gå i stå på grund af et par decimaler ikke af glæde, men fordi det er tid til at påskønne de offentligt ansatte også i lønningsposen.

Du omtaler i din leder de mange danskere, der ikke lever på solsiden. Mit hjerte banker også for dem og jeg håber, at de politikere, der bl.a. har indført kontanthjælpsloft og 225 timers reglen vil tænke på dem, når samfundets rigdom skal fordeles: 48.500 børn lever ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i fattigdom som følge heraf.

Vi vil have del i velstanden!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce