Du skal bare videre, Søren Pape!


Du skal bare videre, Søren Pape!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Norup norup@viborgfolkeblad.dk
Morten Dueholm
Leder. 

Respekt! Det ord går igen og igen på Facebook, efter at vores lokale justitsminister i går offentliggjorde, at hans samlever, Josue Medina Vasquez, natten forinden var blevet taget af politiet for spirituskørsel.

Den udtrykte respekt dækker naturligvis ikke over den kriminelle spirituskørsel, men det at Søren Pape Poulsen selv offentliggjorde den triste nyhed, der naturligvis er kedelig for parret og i særdeleshed for Søren Pape Poulsen, der som justitsminister om nogen står for lov og orden.

Naturligvis bliver det omtalt i samtlige nyhedsmedier, og naturligvis får Søren Pape Poulsen i denne tid noget ekstra opmærksomhed som følge af den begivenhed. Men så er den heller ikke længere. Beklager TV2 News, som går i "dybden" som om, det var justitsministeren selv, der havde kørt bilen med den høje promille.

Naturligvis har det ingen politiske konsekvenser for Søren Pape Poulsen. Intet voksen væsen kan eller skal stilles til ansvar for et andet voksent menneskes handlinger.

Det var alligevel klogt af Søren Pape Poulsen selv at lække historien, for dermed sender han flere signaler. Først og fremmest en erkendelse af, at han sidder i en særstilling, og at historien ville komme frem alligevel. Dernæst at han synes, det er en alvorlig overtrædelse af lovgivningen, og at han synes, det er en meget alvorlig handling at køre spirituskørsel.

Lokalt har vi større tolerance end landsmedierne. Var det sket, mens Søren Pape Poulsen var borgmester i Viborg, havde Viborg Stifts Folkeblad ikke skrevet historien, med mindre den som i det aktuelle tilfælde var offentliggjort af parret selv. Hvis det var borgmesteren selv, som kørte bilen, havde vi under alle omstændigheder skrevet det, fordi en borgmester har et særligt ansvar.

Medieverdenen er ikke blevet mindre nådesløs efter de sociale mediers fremmarch. Folk er hurtige i deres fordømmelse, når de sidder ved tastaturet. Derfor er det også slående, så mange der skriver ordet "respekt".

Ærligheden føles helt sikkert som en byrde lige nu, men den kan gå hen og give plus på bundlinjen i forhold til vælgerne. Mange ønsker at se deres politikere som mennesker, og når de oven i købet oplever et hudløst ærligt menneske, som ikke føler sig hævet over noget, så giver det plusser.

Så op på hesten igen, Søren, du stiger kun i min agtelse!

Du skal bare videre, Søren Pape!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce