Hvis det er rigtigt, er det skandaløst - men hvor er beviserne?


Hvis det er rigtigt, er det skandaløst - men hvor er beviserne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Norup norup@viborgfolkeblad.dk
Billede
Leder. 

En borger i Viborg er meget tæt på at skrive direkte på Facebook, at politikere og udvalgsformænd i Viborg Byråd er korrupte og modtager bestikkelse i byggesager. Det står beskrevet i en lukket Facebook-gruppe fra Hald Ege-egnen med flere end 800 medlemmer.

Læs her: "Meget tyder på, at dele af Viborg Kommune er en bananrepublik". "Jeg har fået flere interessante telefonopringninger, der vidner om bestikkelse af byrådsmedlemmer og forvaltningsformænd. Det handler om "sommerfugle og fødselsdagskort" - det vil sige pengegaver, der bestikker politikerne med henblik på økonomisk vinding på det lokalt vækstende byggemarked".

Der må sidde 31 byrådsmedlemmer med en meget dårlig smag i munden og et ønske om at blive renset. Da det drejer sig om "byggemarkedet", må formand Johannes Vesterby og de øvrige medlemmer af teknisk udvalg føle sig specielt hårdt ramt af sådanne beskyldninger.

Hvis beskyldningerne er sande, er det intet mindre end en skandale af hidtil usete dimensioner i Viborg Kommune. Derfor må de borgere, som åbenbart sidder inde med en viden om korruptionen, stå frem nu med beviserne. For eksempel i form af en politianmeldelse. Man kan også kontakte Viborg Stifts Folkeblad, som naturligvis vil undersøge sådan en historie og kaste ekstra ressourcer ind på det.

Det er det, vi er her for, og om nødvendigt kan vi tilbyde anonymitet. Afsløring af korruption er en af pressens vigtigste opgaver.

Forskellen på sociale medier og et medie som Viborg Stifts Folkeblad er, at vi ikke spreder rygter, men skal have beviser på ulovlighederne. At skrive, som det er sket i en Facebook-gruppe med 800 medlemmer, er det samme som at skrive det offentligt. Derfor må man være opmærksom på, at Facebook er et medie, som er underkastet injurielovgivningen.

Sådan en sag, hvad enten der er hold i den eller ej, bør få alle til at skærpe sanserne, for bevæger et lokalsamfund sig først ud i en situation, hvor den ene hånd vasker den anden, og der er vennetjenester og økonomisk pay back for "ydelser", så er vi ude i en situation, som kommer helt ud af kontrol. Udansk som bare pokker!

Men det er set før i Aalborg, i Randers og i Farum.

Hvis det er rigtigt, er det skandaløst - men hvor er beviserne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce