I dag glæder vi os, i morgen forbedrer vi os!


I dag glæder vi os, i morgen forbedrer vi os!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Norup norup@viborgfolkeblad.dk
26vssLeder
Leder. 

100.000 mennesker aktiveret under Snapsting. Det skyder Viborgs kulturdirektør på, og det lyder ikke helt galt. Hvis alle kom fra Viborg Kommune, så ville samtlige borgere have været en del af Snapsting, der år for år bliver en stadig større succes.

Så i dag skal vi glæde os over al den energi, som rigtig mange mennesker har lagt i byfesten for hele kommunen. En stor tak skal rettes til mange - lønnede som frivillige.

Jeg ser det som en fest, der skaber sammenhold i vores kommune. Som da byerne mødtes på torvet og viste, hvad de er stolte af. Borgmester Ulrik Wilbek opfordrer sine borgere til at være turister i deres egen kommune, og det er en opfordring, vi kun kan bakke op om.

Med lidt organisering - måske med Landsbyrådet som "motor" - vil det sagtens kunne lade sig gøre.

I går, søndag, var der en landsnyhed om, hvor svært det er blevet at samle folk. Det gælder specielt løb, fordi løberkulturen er ved at blive kvalt i sin egen succes. Alle vil arrangere løb, hvilket betyder, at ingen løb rigtig bliver nogen succes.

Der har vi en lokal succeshistorie, Kalkmineløbet i Mønsted, som hurtigt får udsolgt. Et helt unikt koncept, som løbende er blevet udviklet.

Efter festen i går skal vi glæde os, men i morgen skal vi udvikle. Jeg tænker, at det er meget vigtigt at udvikle vores eget løb, 24 timers løbet, og det er meget vigtigt at udvikle på Hærvejsmarchen.

Man skal tænke nyt, mens man er på toppen, ikke på vejen ned. Vi ved kun alt for godt, at hvis oplevelsen er den samme, kommer der et tidspunkt, hvor "har prøvet" vinder. Publikum er kræsent, fordi der er så mange tilbud.

Har vi for eksempel gjort nok for at inkludere de tusinder af borgere med udenlandsk baggrund i festen? Lige nu er der flere udlændinge end nogensinde før i vores kommune, fordi der arbejdes på Apples datacenter, fordi der er mange studerende, og fordi vores virksomheder har brug for udenlandsk arbejdskraft.

Generelt har arrangementerne under Snapsting haft succes med at inkludere familier i byfesten. Hvordan aktiverer man endnu flere familier?

Sådan er der mange åbne spørgsmål. Det er nu - eller måske i morgen - at det hårde slid med at opbygge næste års fest begynder. Kom med dine kommentarer og forslag, for eksempel her på folkebladets debatsider.

I dag glæder vi os, i morgen forbedrer vi os!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce