Lad os få en timeout fra alle de tests


Lad os få en timeout fra alle de tests

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Norup norup@viborgfolkeblad.dk
Morten Dueholm
Leder. 

Så fik vi endnu én. De gode lo, og de onde græd. Dansk Byggeri offentliggjorde en ny test over danske kommuners erhvervsvenlighed. Vi måler og måler og måler, og spørgsmålet er, om ikke vi går rundt og snyder hinanden med alle disse målinger.

Det var vist i sidste uge, der kom en måling om danske kommuners forbrug på administration, og Viborg Kommune lå pænt under landsgennemsnittet. Men vi har tidligere erfaret, at sådanne tal bliver bogført forskelligt fra kommune til kommune.

Vi skal forholde os kritisk til alle disse målinger. Det kan vi være sikker på, at kommunerne gør, når de ligger dårligt. Men hvis de ligger godt, så vælter de sig i sødmen i mediernes opmærksomhed.

Som nu Holstebro, som ligger helt i top på Dansk Byggeris måling. Et af kriterierne er hurtig sagsbehandling, og i Holstebro går det meget hurtigt. Vi journalister er opdraget til en skeptisk holdning til det, som interesseorganisationer formidler, og jeg tænker mistroisk, at der nok er noget galt i Holstebro.

- Kan det være, at sagerne får en for lemfældig behandling?

- Kan det være, at miljøtilsynet er svagt eller måske helt fraværende?

- Kan det være, at man bøjer regler i forhold til lokalplaner med videre?

På den baggrund er jeg rimelig tilfreds med Viborg Kommunes 17. plads på målingen. Tænker som følge deraf, at Viborg Kommunes tekniske forvaltning holder nøje regnskab med forurenet jord, som bliver flyttet, når der bliver bygget i vores by.

At kommunen fører de tilsyn, som den skal!

Danmarks Radio havde en debat med københavnske forretningsdrivende, fordi Københavns Kommune ligger helt i bund i undersøgelsen.

Én latterliggjorde kommunen, fordi hun ikke uden videre måtte udvide sin cykeludlejning, så den også fyldte pladsen foran hendes forretning.

Altså, hverken i København eller Viborg bør der være anarki. Man kan altid diskutere reglerne, men vi bør alle være tilfredse med, at der er regler for vores midtbyer.

Og det nytter jo der, hvor det giver mening. For eksempel en borgerdrevet debat om udeservering fra Latinerly i Latinerhaven. Det er da sund fornuft, så det batter.

Netop begrebet "sund fornuft" er et godt udgangspunkt for en diskussion. Man kan lægge noget forskelligt i det, men i alle livets forhold er "sund fornuft" måske den allerbedste "lov".

Er det sund fornuft at tisse på fortovet? Nej! Er det sund fornuft at overse kemikalieforurenet jord? Nej! Er det sund fornuft at snyde i skat? Nej! Er det sund fornuft, at samfundets allersvageste kun kan få gjort rent hver tredje uge? Nej! Og så videre.

Lad os få en timeout fra alle de tests

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce