Med kærlig hilsen til Henning


Med kærlig hilsen til Henning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Norup norup@viborgfolkeblad.dk
Morten Dueholm
Leder. 

"Hedder han virkelig "Henning", eller hvad?" Journalist Hennings hustrus lidt nervøse forespørgsel skyldtes redaktionens spøgefyldte opslag og Youtube-film med redaktionshunden Henning. Var det hele en giftig reference til hendes mand eller hvad?

Nej, bestemt ikke. Hunden "Henning" er vores kære gæst. En engelsk bulldog (se bagsiden), som glad besøger hver og en af os, når han med jævne mellemrum kommer i huset. Han er blevet vores maskot.

Når han lige har hilst, kan man godt holde et møde med ham liggende på gulvet med alle fire ben ud til siden og tungen slapt hængende til siden. Altså han snorker så højt, at vi bryder sammen af grin. Søvnen afløses af en ny tur rundt i huset, hvis nogen altså gider bære ham op ad trapperne.

Kære Henning, du er kær og svær ikke at holde af. Men hvad er det dog, mennesket har gjort? Et væsen som dig ville naturen aldrig have formet. Du ville næppe overleve én dag, hvis du selv skulle nedlægge et bytte for at få føden.

Jeg læser, at du er fremavlet som kampsportshund og kan blive meget vred (passer det?). Du er velegnet som selskabshund.

Hunde er et godt eksempel på, hvordan mennesket kan manipulere med biologien, for alle hunde fra den mindste til den største stammer fra ulven. Henning er et eksempel på, hvor godt eller galt (alt efter temperament) det kan gå.

Det kan godt lede os hen i en dybere filosofisk tankerække om, hvad mennesket kan fremelske af skabninger nu, hvor vi kan manipulere med vores biologiske arvemasse. Hvad sker der den dag, hvor det pulserende liv på kloden kun består af manipulerede skabninger inklusive mennesker.

For den naturlige udskillelse har vi allerede sat ud af spillet, og vi er begyndt at gribe ind i fostres arvemasse. Der bliver nok for manipulatorerne at arbejde med, da vi er på vej væk fra den naturlige forplantning, og vi spreder arveligt betingede sygdomme. Kan forskerne overhovedet følge med?

For nylig fandt man en tilvokset have med oprindelige sorter af spiseæbler. Men har de en chance, selvom de nu er reddet? Næppe, for vi gnasker kun de søde og perfekt udseende "Pink Lady", der kan ligge i uger uden at ændre udseende.

Men kære Henning (hunden), du er formentlig ikke genmanipuleret - endnu. Jeg vil håbe for dig, at avlen fremover vil blive planlagt sådan, at din race som de fleste andre hunde vil kunne forcere en trappe, og at dine efterfølgere kan få luft igennem næsen uden at snorke, og naturligvis at de vil være i stand til at løbe en lang tur.

Men tak, fordi du minder os om vores ansvar.

Med kærlig hilsen til Henning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce