Synd for? Ondt af? Privat sag?


Synd for? Ondt af? Privat sag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Norup norup@viborgfolkeblad.dk
Morten Dueholm
Leder. 

Nu er der så gået godt og vel en uge, siden det kom for en dag, at politikeren og uddannelses-direktøren Jakob Engel-Schmidt havde kørt bil, mens han var påvirket af narkotika. Han blev afsløret, da betjentene fandt hans opførsel mistænkelig, og de holdt fast på en blodtest, selvom manden satte sig imod at blive testet.

En stor tak til politiet, som igen og igen står fast på princippet, at alle er lige for loven. Hver gang, en kendis bliver snubbet, er det en sejr for demokratiet. Mange andre samfund beskytter folk med magt - nogle steder tager man sig endda betalt for det.

Det vækker naturligvis opsigt, når folk med et særligt ansvar for at følge loven forbryder sig imod den. Sådan må det være. Vi står til ansvar for loven og må tage konsekvensen, når fornuften er slået fra.

Da skandalens nyhedsværdi var ved at være udslukt, begyndte en underlig tone at brede sig i det store hav af kommentatorer. Man fornemmede, at det var synd for Jakob Engel-Schmidt, mange havde ondt af ham, og endda bredte der sig ind imellem nogle slet skjulte kommentarer om, at det er en privat sag, om Jakob Engel-Schmidt tager kokain i sin fritid, og at han naturligvis kunne fortsætte som politiker.

Det må slås fast, at det er et er lovbrud at købe kokain, og det er forbudt at besidde kokain. Det er lovbrud at køre bil i påvirket tilstand, så man er til fare for andre mennesker. Og man skal naturligvis ikke modsætte sig politiets opklaringsarbejde.

Dertil kommer Jakob Engel-Schmidts håbløse forsøg på at undgå afsløring ved at søge orlov fra Folketinget og ved ikke at fortælle sine kolleger, at han havde dummet sig.

Ikke kun som politiker, men også som direktør på en uddannelsesinstitution, som har nul-tolerance over for stoffer, er det naturligvis helt galt, at direktøren selv tager kokain.

Men ingen kan have glæde af, at en talentfuld ung mand skal være bandlyst for tid og evighed. Naturligvis kan Jakob Engel-Schmidt skabe sig en ny karriere. Han har bare gjort det sværere end nødvendigt, fordi han ikke fra dag et lagde sig på ryggen, erkendte sin dumhed og undskyldte.

Der er utallige eksempler på, at folk bruger det konstruktivt, når de på den måde har været i søgelyset på grund af en dumhed. Netop afdøde skuespiller Ole Thestrup er et forbillede i den henseende, idet han efter sin dumhed på et fly gik til kamp mod alkoholisme og senest med et fremragende indslag på Facebook appellerede til unge om at droppe smøgerne, som gav ham dødelig kræft.

Synd for? Ondt af? Privat sag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce