Viborgenser vinder stor amerikansk radiopris

Artwork til radiodokumentaren »Dobbeltgænger«.

Viborgenser vinder stor amerikansk radiopris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborgensiske Thomas Arent Andersens radio-dokumentar »Dobbeltgænger« har vundet prisen for bedste fremmedsprogede radiodokumentar på radio- og podcast-festivalen Third Coast Festival i Chicago.

Thomas Arent Andersenbor og arbejder i dag i København. Sidste år tog han sin radiooptager med sig tilbage til Viborg for at møde den person, som i en rus af hævngerrighed ændrede Thomas Arent Andersens liv fuldstændigt.

Thomas Arent Andersen var i 2001 en 17-årig gymnasieknægt som mange andre på Viborg Katedralskole. Naturligt sorgløs og altid med fuld fart fremad.

Alt gik godt indtil den dag, han mødte sin dobbeltgænger. Den anden Thomas Andersen. Den Thomas Andersen, som efter et natligt fuldemands-slagsmål mellem to grupper unge mænd foran Pizzeria Khawand i Jernbanegade valgte at sætte sig ind i sin bil. Den Thomas Andersen, der valgte at følge efter taxaen med Thomas Arent Andersen og hans venner hele vejen rundt om Nørresø. Den Thomas Andersen, der trådte speederen i bund og ramte sit offer med vilje og efterlod ham med åbent kraniebrud.

Thomas Arent Andersen lå i koma i lang tid, men overlevede. Han blev dog aldrig den samme igen. Hovedet kunne ikke længere kende bogstaverne. Fingrene kunne ikke længere ramme strengene på guitaren rigtigt. Og der var store huller i hans hukommelse. Han kunne slet ikke huske den skæbnesvangre aften i oktober 2001, hvor hans liv pludseligt hang i en tynd tråd.

En forklaring

»Dobbeltgænger« er Thomas Arent Andersens måde at finde svar på, hvad der egentlig skete den nat. Havde han fortjent at blive kørt ned og blive hjerneskadet? Hvem var den Thomas Andersen, der var så fuld af hævngerrighed. Og vigtigst af alt. Hvem er han i dag?

Thomas Arent Andersen interviewer i radiodokumentaren flere af drengene, som han og hans venner røg i totterne på i en sen nattetime i Viborgs byliv. Her får han med brudstykker af deres hukommelse vished om, hvad der ledte op til den senere hævnagt. Og til slut får Thomas Arent Andersen også kontakt til sin dobbeltgænger, Thomas Andersen. Det møde bliver på samme tid en stor forløsning, men giver også anledning til nye spørgsmål.

»Dobbeltgænger« er udgivet på Politikens podcast-tjeneste Third Ear. 32-årige Thomas Arent Andersen arbejder i dag som freelance tonemester, hvor han laver lyddesign til film. Den 13. november får Thomas Arent Andersen overrakt prisen for bedste fremmedsprogede radiodokumentar på radio- og podcastfestivalen Third Coast Festival i Chicago, der anses som USA's mest betydningsfulde radiofestival.

Viborgenser vinder stor amerikansk radiopris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce