Målmandstalent runder 50 kampe som reserve

Sebastian John har ikke travlt og venter gerne på chancen i Viborg FF. Arkivfoto: Preben Madsen.


Målmandstalent runder 50 kampe som reserve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med mindre Peter Friis Jensen pludselig bliver skadet, så runder Viborg FF?s talentfulde reservemålmand Sebastian John i aften sin kamp nummer 50 som reserve på klubbens førstehold.

Ifølge internetsiden Wikipedia står Viborg FF-målmanden Sebastian John til at runde et jubilæum i forbindelse med aftenens superligakamp mod Sønderjyske.

Det vil nemlig ifølge optællingen på siden være kamp nummer 50 som reserve. Med andre ord kommer Sebastian John til at runde godt og vel 4500 minutter på bænken i Superligaen og 1. division, mens det er blevet til spilleminutter i pokalturneringen, i reserveholdsturneringen og i træningskampe.

»Det er vel meget typisk for en andenmålmand. Så går man og venter på sin chance, og så skal man være klar, når den kommer. Så jeg har ikke tænkt over, hvor mange kampe jeg har siddet derude,« siger Sebastian John med et smil, da folkebladet informerer om jubilæet.

Sebastian John er kommet via FK Viborg og blev tidligt hevet op til træninger med klubbens førstehold. Da seniorfodbolden kaldte, blev han også tildelt en treårig kontrakt, så det er efterhånden velkendt for den 20-årige målmand at træne med klubbens bedste mandskab.

»Jeg havde en modgangsperiode i mit første halve år som fuldtidsspiller. Der havde jeg nogle gode snakke med både Johnny Mølby og Stephen Lowe (målmandstræner, red.), og her syntes hverken de eller jeg, at tingene kørte for mig. Men det har jeg fået lavet om på. Jeg synes, at jeg har fået taget skeen i den anden hånd, og jeg føler, at jeg træner godt og hårdt og er inde i en fin periode,« siger målmanden, der også klart føler, at han er en bedre målmand nu, end da han først begyndte at snuse til førsteholdet.

»Jeg har udviklet mig meget. Både som person og på banen. Der er kommet flere kilo på, og det kan mærkes. Men der skal stadig endnu flere kilo på. Og så er det sådan, at jo mere man spiller, jo bedre bliver man. Så jeg håber snart, at der kommer en lille chance for et eller andet. Men jeg nyder bare de kampe i pokalturneringen eller i reserveturneringen, som jeg kan få. Og indtil chancen kommer i superligaen, så må jeg bare gøre mit bedste i de kampe,« siger den unge målmand, der godt ved, at det på et tidspunkt er spilletid, der skal til, hvis han vil udvikle sig yderligere.

»Det er jo lidt specielt som målmand, da der kun er en position at spille om. En markspiller kan blive skiftet ind og få tid på en anden position, men der gør man ikke som målmand. Derfor kan der gå længere tid som målmand. Men det tænker jeg ikke over. Jeg får god træning og fine kampe i reserveligaen og pokalturneringen. Og jeg er kun 20 år, og passer jeg på min krop, så kan jeg holde 20 år endnu. Så jeg har ikke så travlt,« siger Sebastian John, der dog understreger, at han meget gerne vil spille kampe, men har tålmodighed til at vente på chancen.

»Det gør ikke noget, hvis der går 50 kampe mere - bare chancen kommer. Det er jo op til træneren at bestemme, om jeg skal gøre mig fortjent til at få den. Jeg har noget at bevise overfor træneren, og kan jeg gøre det over en længere periode, så håber og tror jeg også, at chancen kommer,« siger han.

dakr

Målmandstalent runder 50 kampe som reserve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce