Fjordklyngens MTB-spor udvides med teknik-bane

Hans Kurt Tougård og Line Bach Møller er her i gang med at etablere spor ved en naturlig forhindring. Foto: Niels-Chr. Jönsson

Fjordklyngens MTB-spor udvides med teknik-bane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er netop nu ved at blive etableret en teknikbane lige overfor Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Banen vil henover vinteren danne rammen om teknik-kurser for både lettere øvede og erfarne MTB-ryttere.

Låstrup: De ligger ikke på den lade side - mountainbike-folkene fra Fjordklyngen, som i sommer indviede den omkring 60 kilometer lange MTB-rute i den nordvestlige del af Viborg Kommune.

Den allerede meget benyttede rute bliver nemlig hele tiden vedligeholdt og forbedret, og nu bliver den også udvidet med en teknikbane lige ved siden af Kulturcenter Værestedet, som er udgangspunkt for MTB-ruten.

Her er en flok frivillige netop gået i gang med at etablere en omkring to kilometer lang bane i en mindre, meget kuperet skov, som genboen til Værestedet, Svend Mogensen, og en anden lokal lodsejer velvilligt har stillet til rådighed kvit og frit.

Teknikbanen regner folkene med bliver brugbar inden jul, og så vil den derefter blive forbedret og gjort stadig mere udfordrende undervejs, når man får tid og overskud til at etablere de forhindringer og udfordringer, sådan en teknikbane skal have.

De forhindringer vil primært blive etableret ved at udnytte det meget kuperede terræn, og ved at inddrage for eksempel de væltede træer og andre naturlige hindringer, der er i skoven, som har været ganske uberørt gennem en del år.

Teknik-kursus
Den nye teknikbane lige overfor Kulturcenter Værestedet i Låstrup bliver køreklar inden jul, lover folkene bag banen.Banen vil løbende blive gjort stadig mere teknisk krævende og udfordrende.

Der vil henover vinteren blive afholdt teknik-kurser på den nye bane. Kurserne er åbne for alle, der har styr på den mest basale teknik på en mountainbike.

Der vil i løbet af en uges tid komme mere information om kurserne på www.fjordklyngen.dk.
Tina Dahl, Hans Kurt Tougård og Line Bach Møller diskuterer, hvordan et delvist væltet træ og dets rod kan bruges i forbindelse med etableringen af teknik-banen.
Tina Dahl, Hans Kurt Tougård og Line Bach Møller diskuterer, hvordan et delvist væltet træ og dets rod kan bruges i forbindelse med etableringen af teknik-banen.

Teknikkursus til vinter

En af dem, der har været med til at udtænke banen i den lille skov er Line Bach Møller fra Låstrup, der er uddannet adventure-instruktør på Oure Højskole, og hun har masser af idéer til, hvordan banen kan blive rigtig god, udfordrende og attraktiv for både erfarne og forholdsvis nye MTB-ryttere.

- Ja, der er rigtig mange muligheder for at etablere udfordrende forhindringer her i skoven, så MTB-rytterne i området vil kunne få forbedret deres tekniske færdigheder - både erfarne og nye, siger Line Bach Møller.

At det ikke bare er snak, kommer hun til at stå på mål for allerede i starten af det nye år, hvor hun sammen med Niels Taarsted fra Viborg MTB-spor vil være undervisere for forhåbentlig to hold af hver 15 ryttere, som en søndag i henholdsvis januar, februar og marts får undervisning i MTB-teknik på den nye bane - afsluttende med et fælles MTB-forhindringsløb.

Vi når det inden jul, lover trekløveret, der får hjælp af andre frivillige til arbejdet.
Vi når det inden jul, lover trekløveret, der får hjælp af andre frivillige til arbejdet.

MTB-center Værestedet

- Ja, vi stiler højt, så vi tror faktisk, at vi kan få oprettet to hold, for vi fornemmer, at interessen for mountainbike er rigtig stor her i området, siger Tina Dahl, som sammen med Hans Kurt Tougård har været de to primære igangsættere af MTB-ruten i området.

De er begge meget taknemmelige over den enorme velvilje, som så mange lodsejere har vist i forbindelse med etableringen, og de glæder sig også meget over, at der nu kan etableres teknikbane helt tæt på Værestedet.

- Det er vores håb, at Værestedet vil udvikle sig til et naturligt samlingspunkt for mange MTB-ryttere, og vi har planer om at få etableret cykelvask, reparationsfaciliteter og MTB-café på Værestedet, og det er bestyrelsen heldigvis også meget velvilligt indstillet på, siger Hans Kurt Tougård. 

Fjordklyngens MTB-spor udvides med teknik-bane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce