VM i satiretegning har vokseværk

VM i Satiretegning er blevet en årligt tilbagevendende tradition, som samtidig oplever stigende opbakning. TV-vært Camilla Ottesen var årets konferencier til arrangementet, der blev holdt på Dollerup Mølle. Foto: Mikkel Jezequel

VM i satiretegning har vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For femte år i træk fejres satiren af værtsparret på Niels Bugges Kro, Gitte og Poul Nielsen. Igen i år har man modtaget flere end tusinde bidrag til konkurrencen, som bare vokser og vokser.

Dollerup/Hald Ege: Bilerne stod tæt parkeret langs vejen, og inde i Dollerup Mølles festlokaler - i svalende ly for den varme sommersol - sad lokale erhvervsfolk, tv-personligheder, tegnere og andre særligt inviterede gæster og rockede med til de brøl, der blev leveret fra scenen.

En lille og lyshåret pige slog løs på trommerne. Det var Danmark har Talent-vinderen, Johanne Astrid, der sammen med sit band havde justitsministeren, kroværten, biskoppen og alle de andre i sin hule hånd.

Før de prominente publikummer var begyndt at klappe i takt til musikken, havde de klappet behørigt og anerkendende af en ung og ydmyg mand på scenen. Han var fra Belgien, og han havde netop vundet den konkurrence, som var hele anledningen til de festlige begivenheder:

Niels Bugge Cartoon Award blev lørdag afviklet for femte gang, og igen i år var det med masser af bidrag fra hele verden.

Noget kæmpe stort

Flere end 1200 tegninger, præcis 1287, var der sendt ind til den både lokale men samtidigt stærkt internationale Niels Bugges Cartoon Award, også kaldet VM i satiretegning. Sidste år bestod feltet af 1100, så juryen havde ikke fået mindre travlt, før belgiske Pieter De Jaegher lørdag kunne lade sig hylde på scenen i Dollerup Mølle som den tegner, der havde lavet det bedste bidrag.

Han var både rørt og stolt, sagde han, mens bifaldet regnede ned over ham. Hans vindertegning symboliserede netop regn, informationsregn, der væltede ned over en næsten druknende mand, som med sin paraply forsøgte at undgå den værste nedbør. Årets tema var kommunikation, og idéerne til, hvad der var at sige om det emne, var både mange og morsomme.

I pauserne imellem musik, oplæg og afsløringer af årets vinder-tegninger havde krovært og initiativtager Poul Nielsen lige et par minutter til at sætte ord på den udvikling, hans Cartoon Awards er inde i:

- Det er en rivende udvikling, og det er både fantastisk og super positivt. Der er aldrig kommet så mange tegninger ind, som der er i år, og det er tegnere fra hele verden, der byder sig til. Vi mærker virkelig en stigende interesse, sagde han.

- Arrangementet er sådan set selv-promoverende efterhånden. Det er vildt, den interesse der er for det, tilføjede han.

Idéen opstod spontant for nogle år siden, men siden har det hele grebet om sig.

- Det har udviklet sig til at blive noget kæmpe stort. Efterhånden løber arrangementet foran os, og så prøver vi bare at følge med. Vores ambition er, at det her er stedet, hvor prisen for verdens bedste satiretegning bliver uddelt. I de her tider med fake news og ytringsfrihed og alt det, bliver det vigtigere og vigtigere, sagde Poul Nielsen, som godt turde love, at der også kommer en sjette konkurrence i 2018. 

Børnene er med

Camilla Ottesen, mangeårig tv-vært, var konferencier, mens et andet kendt ansigt, Anders Lund Madsen, var blandt oplægsholderne. Flere rutinerede ræve i den satiriske verden var også på plads, herunder Claus Seidel, som i årtier var formand for Danske Bladtegnere.

Et af de nyere tiltag i forbindelse med arrangementet er en juniorkonkurrence for de lokale 8. klasser, og her var der også en stor stigning i antallet af indsendte tegninger. Omkring 100 var man nået op på, og juryen kårede Camilla Bay Hansen, 8.b på Søndre Skole, som vinder. 10.000 kroner til klassen, en picnic på Niels Bugges Kro og en tur til København med familien tilfaldt den glade folkeskoleelev, som havde kastet sig over USA-præsident Donald Trump i sin tegning.

De 100 bedste tegninger - og de tre finalisters bidrag - kan fra 28. maj ses på Niels Bugges Kro & Hotel. Fra mandag den 29. maj vises et stort udvalg af tegningerne på en udstilling på Den Sorte Diamant i København i en begrænset periode.

VM i satiretegning har vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce