Skoleelever kan igen byde ind med satiretegninger

VM i Satiretegning er blevet en årligt tilbagevendende tradition, og igen i 2018 håber man på at modtage mange bidrag fra skoleelever fra hele kommunen. På billedet ses Claus Seidel (t.v.) og Poul Nielsen (t.h.) som er blandt jurymedlemmerne. Foto: Thorbjørn Riisager

Skoleelever kan igen byde ind med satiretegninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen i år håber folkene bag Cartoon Awards, at skolerne i Viborg Kommune vil lade eleverne i ottende klasse slå sig løs i konkurrencen om den bedste satiretegning.

Viborg/Hald Ege: Igen i 2018 vil folkene bag Cartoon Awards, VM i satiretegning, have den humoristiske og samfundskritiske kunstart på skoleskemaet. 

I de seneste år er initiativet stille og roligt vokset, og håbet er, at skole-delen inden længe vil blive udbredt til hele landet.

Men først skal den for alvor have rod i Viborg Kommune.

Hovedkonkurrencen - Cartoon Award - har allerede hundredevis af deltagere fra hele kloden. Flere end tusinde farverige, skøre, sjove og spidende satiretegninger plejer at tikke ind, når deadline nærmer sig. En udstilling hos FN med de indsendte bidrag står stadig som et af mange højdepunkter for Poul Nielsen og holdet bag initiativet.

Mandag aften var der dialogmøde på Niels Bugges Hotel, hvor lærerne i kommunens ottende klasser var inviteret. Et lignende initiativ tog man også sidste år for at udbrede kendskabet og tilknytningen til konkurrencen. 

Til de fremmødte fortalte Niels Bugges-indehaveren og initiativtageren til Cartoon Awards, Poul Nielsen, lidt om projektet og om den lokale, nationale og internationale bevågenhed, man hurtigt har opnået. 

Herefter tog Claus Seidel over. Han var i årtier formand for de danske bladtegnere, og han gav et indblik i satiretegningens kunst og historie. Han gav desuden nogle fif til, hvad en god tegning indeholder samt de forskellige spilleregler, der er sat op for konkurrencen. 

Han fortalte også om vigtigheden af, at eleverne deltager, selv om de måske ikke føler sig som de fødte tegnere. Det er nemlig budskabet i tegningen, der er den vigtigste del, betonede Claus Seidel.

Spændte

Årets tema for tegningerne er "kunstig intelligens." 

- Det er et spændende tema på godt og ondt og med mange dilemmaer, fordi det kan hjælpe os meget i fremtiden og være med til at give os en lettere dagligdag. Samtidig kan det også give os helt uoverskuelige problemer, siger Poul Nielsen, og tilføjer:

- Vi er i hvert fald som jury og arrangør meget spændt på, hvad der kommer ud af det fra skolernes hånd. 

Førstepræmien i skolekonkurrencen er på 10.000 kroner, andenpræmien er på 5000 kroner. Tredjepræmien er en udflugt med hele klassen til Dollerup Bakker, hvor der er bådtur og picnickurve fra Niels Bugges Kro. 

Award-uddelingen finder sted i Dollerup lørdag den 26 maj 2018.

Tilmeldingsfristen for skolerne er den 1. december, og man kan godt være med, selvom man ikke deltog i info-arrangementet på hotellet. 

Skoleelever kan igen byde ind med satiretegninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce