Styrken ligger i modsætningerne i teamet

Fiona Linnea Bach-Gansmo deltog i Lead The Talent i efteråret 2015 og har en Ph.D i Nanoscience fra Aarhus Universitet. I 2016 var hun med til at stifte spin-out virksomheden Bioco Medico fra universitetet, som baseret på ni års AU-forskning har sendt biokompatibel lim baseret på blåmuslinger på markedet. Limen er i første omgang tiltænkt at lukke sår udvendigt. Pressefoto

Styrken ligger i modsætningerne i teamet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiona Linnea Bach-Gansbo deltog i Lead The Talent i 2015. I dag er den 31-årige nordmand og Ph.d i Nanoscience direktør i virksomheden Bioco Medico i Aarhus.

Aarhus: - Lead The Talent er som at have været på en kæmpe rejse. Alle får noget med hjem, men det er vidt forskelligt, hvilke baggrund folk kommer med, og hvor de lander bagefter. Du møder ret vilde udfordringer som at slukke ildebrande og køre bil med bind for øjnene, og du er nødt til at grave dybt i dig selv undervejs, men du er også hele tiden en del af et team og ude ved forskellige virksomheder, og på den måde er der hele tiden mange dimensioner i spil.

Som Ph.D-studerende i Nanoscience ved Aarhus Universitet og tidligere konkurrencerytter var Fiona Linnea Bach-Gansmo vant til at tænke i individuelle resultater, da hun søgte optagelse i Lead The Talent-programmet i 2015 og kom med ombord. Et valg, den 31-årige norske jente, bestemt ikke har fortrudt.

- At teste sig selv af i et team og en anden kontekst end normalt, tiltalte mig meget sammen med, at jeg kom ud og mødte virksomheder i Danmark, som jeg godt kunne se mig selv arbejde for i fremtiden. Samtidig synes jeg, at det er spændende at arbejde med ledelse, at vise vej og skabe resultater gennem andre, og filosofien bag forløbet med et holistisk menneskesyn og det mangfoldige og praktiske fokus passer godt med mine værdier, siger Fiona Linnea Bach-Gansmo og tilføjer:

- Vi skulle alle finde vores rolle i teamet og blive skarpe på, hvad vi bidrager med.

- At være ambitiøs er ikke det samme som at fylde meget og råbe højt. Jo selvfølgelig, når det er nødvendigt, men det er altid vigtigst at have hele teamet med sig.
Fiona Linnea Bach-Gansmo, direktør og medstifter af Bioco Medico, og tidligere deltager i Lead The Talent

Mangfoldighed som middel

Hun rejste fra Norge til Danmark på grund af sin interesse for konkurrenceridning, men en skade fik hende til at kaste sig over nanoteknologien, og i 2016 var hun med til at stifte virksomheden, Bioco Medico, der er et spin-out fra universitetet og står bag en ny type lim til kirurgisk brug baseret på ni års forskning på AU. Her er hun i dag direktør.

- Lead The Talent gjorde med mere sikker på, at det var den vej, som jeg skulle gå, og jeg har fået mange praktiske værktøjer om ledelse med, forklarer Fiona Linnea Bach-Gansmo.

Mangfoldighed bliver benyttet som et middel til at nå målet om at blive en bedre leder i Lead The Talent-forløbet, og betydningen af forskelligheden er tydelig, tilføjer hun:

- Allerede ved kickoff blev vi sat ind i den kontekst, som vi skulle arbejde i et sammensat team, så vi netop skulle møde vores modsætninger. Alligevel følte vi os lynhurtigt hjemme i det, og vi fandt ud af, at det ikke kun gjaldt om at have sig selv med, men også alle andre i teamet. Du er jo ikke kun dig selv i et team, og de andre havde noget helt andet at bidrage med, så vi lærte at bruge vores egne egenskaber og fik flere værktøjer til at spille hinanden gode.

Klog på lederrollen

- Vores forskellighed i teamet betød for eksempel, at når vi interviewede ledere i virksomhederne, så havde vi ikke hørt det samme, og vi stillede heller ikke helt de samme spørgsmål, selv om vi havde forberedt os sammen. Det var vildt spændende og lærerige erfaringer at få som leder, ligesom forskellighed er værdifuldt at være bevidst omkring i forhold til kommunikation og feedback-kultur, fortæller Fiona Linnea Bach-Gansmo og fortsætter:

- At skabe dette forum og den ret unikke kontekst er en af styrkerne ved Lead The Talent. Man får prøvet sig selv af, man møder spændende mennesker med vidt forskellig baggrund fra hele Danmark, og man får en leder som mentor. Vi arbejdede ret meget med innovationsprocesser, og hvor meget det betyder at have forskellige kompetencer med her.

Men først og fremmest blev Fiona Linnea Bach-Gansmo bekræftet i sin egen lederrolle via Lead The Talent:

- At være ambitiøs er ikke det samme som at fylde meget og råbe højt. Jo selvfølgelig, når det er nødvendigt, men det er altid vigtigst at have hele teamet med sig.

Styrken ligger i modsætningerne i teamet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce