Nordjyde skal føre Team Viborg videre

Jesper Jørgensen er ny mand i spidsen for Team Viborgs U18-hold. Foto: Danni Kristensen

Nordjyde skal føre Team Viborg videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Jørgensen er ny træner for Team Viborgs U18-hold. Det er første gang, at han skal stå i spidsen for et pigehold, men han er sikker på, at han kan skubbe spillernes udvikling i den rigtige retning.

Viborg: Det bliver en nordjysk træner, der skal føre de stolte traditioner på Team Viborgs U18-hold videre.

37-årige Jesper Jørgensen har i de seneste uger stået i spidsen for Team Viborgs U18-hold, der efter efterårssæsonen måtte vinke farvel til Allan Drost, der i stedet er blevet seniortræner i Varde.

Jesper Jørgensen har massiv erfaring som ungdomstræner på drengesiden i en række nordjyske klubber, men skolelæreren fra Sulsted skal nu for første gang stå i spidsen for et pigehold.

- Jeg synes, at det lyder virkelig spændende. Jeg kan høre, at man her i Viborg gør meget for pigefodbolden, og det er vildt interessant. Og for mig er fodbold fodbold, så nu skal det prøves, siger Jesper Jørgensen.

- Min eneste erfaring som pigetræner er Ekstra Bladets Skoleturnering, hvor jeg sammen med en kollega også har stået for pigeholdet. Og her kan jeg jo se, at piger også holder meget af fodbold. De gange, hvor jeg på kurser har arbejdet med pigespillere, har jeg bemærket, at de i modsætning til drenge aldrig brokker sig over at skulle træne to gange om dagen, siger Jesper Jørgensen.

Træneren har netop færdiggjort sin A-trænerlicens. Han har tidligere været i dialog med Team Viborg, og da klubben pludselig stod uden træner, passede enderne pludselig sammen.

Han har hidtil også mærket, at pigespillerne i Viborg viser enorm vilje og ærgerrighed til træningerne.

Jesper Jørgensen
37 årHar tidligere trænet: Vodskov (U13-U19-drenge), Støvring (U19-drenge), FC Solsiden (U17-drenge), AaB (U19 2. division, drenge), FC Solsiden/NFB (U14-U15, drenge), Vendsyssel FF (alt fra U15 til U19 2. division)

Skolelærer i Sulsted

Bor i Aalborg med kæreste og hendes to døtre
Den nordjyske træner peger på, at han som skolelærer er vant til at skabe relationer til unge mennesker, og det udnytter han også som fodboldtræner.
Den nordjyske træner peger på, at han som skolelærer er vant til at skabe relationer til unge mennesker, og det udnytter han også som fodboldtræner.

Skal skabe dynamik

Team Viborg er aktuelt nummer syv i landets bedste U18-række, men Jesper Jørgensen tror på, at han kan flytte både spillerne og holdet opad i tabellen.

- Jeg har fået at vide, at der er masser af piger med potentiale i klubben, og de har spændende årgange på vej. Jeg synes, at det vil være interessant at være med til at arbejde med dem og udvikle dem yderligere, siger Jesper Jørgensen, der erkender, at han ikke har det store kendskab til hverken Team Viborgs spillere eller U18-DM-rækken generelt.

- Jeg har en tro på mine egne evner. Og min erfaring er, at jeg hidtil altid har fået mine hold til at præstere. I sådan et land, hvor vi har janteloven, så kommer der ikke så mange andre og klapper dig på skulderen. Hvis du er god til noget, så må du gerne sige det, siger Jesper Jørgensen, som peger på, at han tidligere har flyttet drengehold opad i rækkerne.

- Jeg tror, at jeg er god til at skabe en relation til de unge mennesker. Jeg har en god indsigt i fodbold og kan se, hvor spillerne har mangler. Så jeg kan guide dem i en retning, der gør dem endnu bedre. Jeg har før haft held til at skabe en god dynamik i gruppen, så man kæmper sammen for holdet, forklarer den nyslåede Team Viborg-træner.

Han har ikke planer om at lave revolutioner med det samme. Han vil blandt andet bruge foråret på at køre nogle af sine idéer ind, da han accepterer, at det vil tage tid at lære pigerne at kende og få præget holdet i den retning, han ønsker.

- Jeg håber, at du til sommer kan spørge pigerne om, hvorfor det er fedt at være her. Og hvis de så svarer, at det er på grund af en spændende og god træning og nogle gode intense kampe, så er jeg rigtig glad, siger Jesper Jørgensen

Nordjyde skal føre Team Viborg videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce