Banebo åbner den 1. august

Banebo er klar til åbning den 1. august. Foto: Pádraig Ó h-Éanacháin

Banebo åbner den 1. august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banebo - Viborg Kommunes nye, store plejecenter i banebyen - åbner i den sidste sommermåned. De første har skrevet sig op til en plads.

Viborg: Cirka seks uger senere end egentlig planlagt åbner det nye ældrecenter Banebo den 1. august.

100 store moderne lejligheder står til den tid klar, og de første borgere står allerede på den venteliste, der åbnede for tilmelding ved årsskiftet.

I løbet af foråret bliver der indrettet to lejligheder, som borgere og deres pårørende vil få mulighed for at besøge, når kommunen et par gange laver åbent hus.

Den 1. august bliver også dagen, hvor Viborg Kommunes kapacitet på plejecentrene med et trylleslag vokser med 100 pladser - mere end 10 procent.

Spørgsmålet er blandt andet, om der reelt set er brug for så mange pladser.

Der arbejdes på at få Banebo gjort klar. Foto: Pádraig Ó h-Éanacháin
Der arbejdes på at få Banebo gjort klar. Foto: Pádraig Ó h-Éanacháin

Analyse

Det bliver op til medlemmerne af det nye ældre- og aktivitetsudvalg at tage stilling til.

Det tidligere ældre- og sundhedsudvalg blev tidligere præsenteret for en analyse, der viste, at det på længere sigt ville blive svært at fylde alle pladser ud, og forvaltningen fremlagde for politikerne forskellige muligheder for, hvorledes antallet af pladser kunne nedbringes - sagt på en anden måde: hvor kunne der lukkes pladser.

Det ønskede det daværede udvalg ikke at tage stilling til. Et flertal efterlyste en mere grundig analyse, og det er denne, som fremlægges for de nye udvalg. Sandsynligvis i slutningen af denne måned.

Imidlertid ligger det allerede fast, at der ikke skal lukkes plejehjemspladser uden for Viborg by, for en aftale om dette var en del af det budgetforlig, byrådet indgik i det tidlige efterår.

En anden mulighed for, at kommunen finder anvendelse for de i alt cirka 850 plejeboliger, er, at reglerne for visitation ændres, således at det populært sagt bliver "nemmere" at flytte på plejehjem - altså at man ikke skal være så ringe for at få en plads, som man skal i øjeblikket under de nuværende visitationsregler. Dette vil dog næppe heller ske, fordi det koster penge, der ikke er budgetmæssig dækning for.

Banebo åbner den 1. august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce