Europæisk avancement er vigtigt - og hammerdyrt

Europæisk succes er en vigtig del af Viborg HK's historie - og derfor vil VHK-direktør Henrik Dahl også gerne videre i EHF Cuppen, selvom det er dyrt. Arkivfoto: Preben Madsen

Europæisk avancement er vigtigt - og hammerdyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK ønsker brændende at kvalificere sig til kvartfinalen i EHF Cuppen. Men lykkes det, bliver det en dyr fornøjelse for klubben.

Viborg: VHK-direktør Henrik Dahl vil grine med det ene øje og græde med det andet, hvis Viborg HK går videre i EHF Cuppen lørdag - hvor mindst uafgjort er påkrævet mod norske Byåsen.

Mest af alt vil direktøren dog tillade sig at glæde sig over europæisk succes, da ambitionen for holdet helt enkelt er at vinde så mange kampe og komme så langt som muligt. Samtidig kalder Henrik Dahl det vigtigt "for klubbens selvforståelse", at man kan avancere videre fra et europæisk gruppespil.

- Viborg HK kan tiltrække udenlandske profiler på grund af den historie, vi har. Og den historie skal vi holde i kog. Samtidig skal aktuelle og potentielle landsholdsspillere fra Danmark se, at vi satser på de europæiske kampe, for man lærer enormt meget af at spille de her internationale kampe, siger direktøren og refererer blandt andet til det store nederlag mod Kastamonu i Tyrkiet, som ikke var rart men omvendt lærerigt.

Mindre glad er direktøren for den økonomiske virkelighed, et avancement medfører.

- EHF Cuppen er ikke nær så sexet som Champions League. DR har rettighederne, men kampene bliver ikke vist i tv, og uden tv er der ikke den store eksponering. Så vi kan ikke sælge os til sponsorer ved at deltage i EHF Cuppen, siger Henrik Dahl, der til gengæld selv må have tegnebogen frem.

Indtil nu lyder regningen for europæisk deltagelse i denne sæson på mellem en halv og en hel million for Viborg HK.

- Der er et deltagergebyr på 100.000 kroner, som vi betaler til EHF for at deltage, mens der ikke er præmiepenge den anden vej. En runde - altså kamp ude og hjemme mod samme hold - koster mindst 150.000 kroner, og så har vi endda været heldige med vores lodtrækning, hvor vi ikke har haft de økonomisk tunge ture til eksempelvis Rusland og Frankrig, siger direktøren.

Europæisk avancement er vigtigt - og hammerdyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce