Nervøsitet blev forvandlet til nyrehug

Hassan Al-Jahri til højre i billedet boksede sin første kamp ved fredagens stævne i Kasernehallen. Foto Morten Stricker

Nervøsitet blev forvandlet til nyrehug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev uddelt både store og små tæsk i Kasernehallen fredag aften, hvor Viborg Atlet Klub holdt sit årlige boksestævne. For Hassan Al-Jahri var det første kamp, og nerverne sad helt uden på tøjet.

Viborg: - Rolig rolig, du skal ikke bruge alt energien nu, spar lidt til kampen, siger træneren, mens slagene banker ind i de puder, han holder på hænderne.

Nervøsiteten er tydelig at spore. Hjertet hamrer i den lille krop, der lige om lidt skal trækkes op i bokseringen. Han slår hårdere og hårdere på træneren, og kinderne begynder at blive mørkerøde. Det er hans første rigtige kamp, og alles øjne vil hvile på ham. Holdkammeraterne kommer med gode råd og opmuntrende ord, men tanken om at bokse foran de 300 ventende publikummer gør den unge bokser en smule usikker.

- Jeg er lidt nervøs, for det er jo min første kamp. Men det er fedt, og jeg har glædet mig rigtig meget til i dag. Jeg tror på, jeg vinder, for jeg har trænet hårdt, siger 12-årige Hassan Al-Jahri fra Viborg, der dog virker noget mere end blot en smule nervøs.

"Eye of the Tiger" brager ud af højtalerne i bedste Rocky-stil, da bokserne kommer ind i arenaen. Publikum klapper i takt til musikken - først kommer bokserne udefra, og så kommer Viborg Atlet Klubs boksere med stor selvtillid vandrende ind. 12-årige Hassan går forrest i karavanen af stærke unge mænd, der er klar til at uddele tæsk.

De lokale boksere fra Viborg Atlet Klub var:
U15 - max 48 kg: Hassan Al-JahriU19 - max 90 kg: Danni Latrup

U19 - max 64 kg: Mathias Albertsen

U19 - max 75 kg: Sebastian Storgaard Bonde

Senior - max 64 kg: Kevin Hansen

Senior - max 64 kg: Andreas Buus Holm

Senior - max 75 kg: Jonas Jespersen
I omklædningsrummet var opvarmningen og den sidste peptalk med til at gøre 12-årige Hassan Al-Jahri klar til kampen.
I omklædningsrummet var opvarmningen og den sidste peptalk med til at gøre 12-årige Hassan Al-Jahri klar til kampen.

Masser af nervøsitet

Modstanderen virker lige så nervøs, som Hassan Al-Jahri, men med en slurk vand fra ringhjørnet og tandbeskytterne på plads er han klar.

De går hårdt til den fra starten begge to. De rammer hinanden hårdt, så sveden drypper på gulvet. Lyden fra handskerne er tydelige, og efter to minutter er runden færdig. Begge boksere puster og stønner, efter de har brugt lidt for mange kræfter på at markere sig i kampens første runde. Men nu er nervøsiteten pist væk.

Nummerpigen med den bare mave, de høje stilletter og den stramme nederdel får de unge fyre blandt publikum til at pifte højt. De 12-årige boksere ænser ikke hendes tilstedeværelse, men kigger deres træner dybt i øjnene, mens de får vejret.

Efter tre runder er kampen slut. Alle fem dommere er enige, og Hassan Al-Jahris hånd ryger i vejret, og hans navn kaldes i højtalerne.

- Det var vildt fedt at være i ringen. Det var virkelig hårdt, og mærkeligt foran så mange mennesker, men jeg er meget glad for at have vundet, siger den forpustede vinder efter kampen.

Der blev ikke sparet på kræfterne hos de to unge boksere, der begge havde debut. Hassan Al-Jahri mødte William Vestergaard fra Randers.
Der blev ikke sparet på kræfterne hos de to unge boksere, der begge havde debut. Hassan Al-Jahri mødte William Vestergaard fra Randers.

Ikke for sarte sjæle

De næste kampe går noget voldsommere for sig, da de ældre boksere kommer i ringen. Der bliver uddelt hårde slag mod ansigtet, nyrehug og tempoet er skruet helt i vejret. Publikum skuer også begejstringen op, og der bliver råbt fra alle sider af ringen. Stævnets arrangør står storsmilende klar ved ringsiden og hepper på klubbens gutter.

- Vi har glædet os rigtig meget til i dag, og nu kan jeg læne mig tilbage og slappe af. I morges havde vi nogle småproblemer og vi kunne ikke finde beslagene til ringen, men det kom der styr på. Vi har forberedt os i månedsvis, så det er dejligt, når dagen endelig kommer. Nu kan jeg nyde kampene, siger formand for Viborg Atlet Klub, Peter Skovgaard.

En af de ældre boksere svinger armen i en kæmpe bue mod modstanderens ansigt. I et splitsekund ser der ud til, at et knock-out er på vej. Men modstanderen dukker sig, og armen svinger lige forbi. Bokseren ryger direkte i gulvet, da han satsede alt på slaget. Han ser en smule forvirret ud, da han rejser sig igen, men kampen, den fortsætter med det samme.

Der er bestemt ikke plads til bekymrede sjæle eller pylrede mødre denne aften i Kasernehallen.

Nervøsitet blev forvandlet til nyrehug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce