Pedel: Jeg trykker altid på knapperne, når jeg går forbi

58-årige Poul Lauritzen elsker at vedligeholde udstillingerne hos Energimuseet, hvor han er pedel. Ørstedsloftet blev renoveret i efteråret, og de nye udstillinger kræver en gang imellem en kærlig hånd, så de bliver ved med at virke. Heldigvis har elektrikeren Poul Lauritzen helt styr på det med elektricitet, så han kan sørge for at udskifte og reparere de ting, der går i stykker. SE FLERE FOTOS I BILLEDGALLERIET. Foto: Mads Dissing

Pedel: Jeg trykker altid på knapperne, når jeg går forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

58-årige Poul Lauritzen får gået mange kilometer om dagen, når han er på arbejde som pedel hos Energimuseet i Bjerringbro. Selv mener han, at han er den, der har prøvet de mange udstillinger allerflest gange - han kan nemlig slet ikke lade være med lige at trykke på dem, når han går forbi.

58-årige Poul Lauritzen har altid elsket at nørkle med at skille ting ad og samle det igen - og han er rigtig god til det. Derfor er det også lidt af et drømmejob, han har haft de sidste otte år, hvor han har arbejdet som pedel hos Energimuseet i Bjerringbro.

- Fra barndommen af har jeg altid haft lyst til at nørkle med tingene. Der er ikke den ting, jeg ikke laver herude på Energimuseet. Der er aldrig en dag, der er ens. Det er meget spændende. Jeg gør rent, vedligeholder udstillinger og laver havearbejde. Jeg er egentlig bare en allround handyman, der sørger for, at udstillingerne kører, og her ser pænt og nydeligt ud, siger Poul Lauritzen, der er født og opvokset i Thisted, men kom til Bjerringbro for 16 år siden, hvor han mødte sin kone Anni, der har to børn fra et tidligere forhold.

Poul Lauritzen er uddannet elektriker fra Hanstholm i 1986, og han bruger sin faglighed i stor udstrækning, når han på Energimusset sørger for, at de mange udstillinger fungerer.

- Jeg elsker at nørde med udstillingerne og få alt til at virke. Jeg trykker altid på knapperne, når jeg går forbi, for at tjekke, at det virker - det er også sjovt at gøre, så jeg kan slet ikke lade være, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, jeg er den, der har besøgt udstillingerne mest. Om sommeren er jeg altid forbi alle udstillingerne minimum to gange om dagen, og om vinteren, når her er lukket, går vi og renoverer og laver nye udstillinger.

Fingrene nede i alting

Energimuseets udstillingsareal er på hele 15.000 kvadratmeter, så Poul Lauritzen får mange kilometer i benene hver dag.

- Det er nogle store arealer, jeg skal vedligeholde. Jeg går nok 10 kilometer om dagen, og slider et par sko op om året. Jeg er sådan en type, der har fingrene nede i alting og gerne vil hjælpe til, siger han.

Poul Lauritzen går på efterløn om fem år, og håber, at han kan blive som pedel på Energimuseet indtil da.

- Det er en rigtig god arbejdsplads med et godt arbejdsklima og gode kolleger. Og så er her jo en vildt flot natur, og en spændende historie, man arbejder side om side med. Gudenåscentralen herude ved dæmningen, det er det eneste sted i Danmark, vi har et vandkraftværk af den størrelse, siger han.

Når Poul Lauritzen går på efterløn, kan han heldigvis fortætte med at nørkle med at skille ting ad og samle det igen, selvom det nok ikke bliver helt det samme som på Energimuseet.

- Jeg har både et hus og et sommerhus, der skal passes, og så skal vi også ud at rejse, siger han.

Denne artikel er sponsoreret af Energimuseet, der gerne vil sætte fokus på grøn energi og klima.

15.000 kvadratmeter oplevelser med energi for hele familien
Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk. Og uanset om du er lille, stor, forældre eller bedsteforældre, så byder Energimuseet på et væld af oplevelser med energi i centrum.På Energimusset i Bjerringbro kan man blandt andet opleve Danmarks største vandkraftværk og et vaskeægte lynshow. Tag på rejse i energihistorien fra den sorte energi med kul og frem til i dag, hvor vi står overfor nogle store udfordringer på energiområdet og taler om den grønne omstilling.

Der er nok at gå på opdagelse i - og masser af stof til eftertanke.

Museets udstillingsareal er på hele 15.000 kvadratmeter, så der er nok at gå i gang med. Vores dygtige guider laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt ved hjælp af din smartphone. Her kommer du rundt i alle de otte udstillingshuse på museets smukke området omkring Tangeværket, Tange sø og Gudenåen.

Om sponsoreret indhold på vores nyhedssites

Sponsorerede artikler laves i et samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle native-afdeling og en annoncør.

Ved artikler markeret med "Sponsoreret indhold", har annoncøren betalt for artiklen og har indflydelse på det emne, artiklen beskæftiger sig med, mens Jysk Fynske Mediers journalister på native-redaktionen står for bl.a. idéudvikling, vinkling, billedvalg og tekst.

Sponsorerede artikler bringes side om side med almindeligt redaktionelt indhold, og skal leve op til de samme kvalitetsstandarder samt til den værdi, stil og tone, læserne kender fra Jysk Fynske Mediers øvrige indhold. Den ansvarlige native-redaktør har til enhver tid fuld redigeringsret over det native-indhold, der publiceres hos Jysk Fynske Medier.

Pedel: Jeg trykker altid på knapperne, når jeg går forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce