- Jeg har hjemme på Alheden med de stolte traditioner

Inge-Lise Sterup. Pressefoto

- Jeg har hjemme på Alheden med de stolte traditioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inge-Lise Sterup gik i Frederiks Skole til 1. realklasse. Hun har en stor del af livet været under uddannelse. Som 17-årig kom hun i bestyrelsen for AIF og blev formand. Hun var medlem af både Karup og Viborg Byråd. På onsdag fylder hun 70 år.

70 år: Som ung arbejdede Inge-Lise Sterup i huset i Viborg.

Hun kom hjem til Frederiks, hvor hun fik job på telefoncentralen. Her var hun, til centralen blev nedlagt i 1970. Det var i den tid, hvor man sad på centralen og stillede om til hver enkelt abonnent.

Hun kan stadig huske i hovedet, hvilke personer der havde et bestemt telefonnummer. Hun fik efterfølgende arbejde hos Damgaards VVS og Maskinforretning i Frederiks. Herefter havde hun kontorjob i Karup og Kjellerup kommuner.

Det startede som vikar, men hun blev fastansat i Kjellerup på pensionskontoret. I 1979 blev der en tøjforretning til salg i Frederiks. Inge-Lise Sterup sagde sit job op ved kommunen og var frem til 1985 tøjsælger i Frederiks.

Naturgas Midt-Nord

I 1985 blev Inge-Lise Sterup ansat som sælger hos Naturgas Midt-Nord i Viborg.

Det var lige på det tidspunkt, hvor man drog rundt i forsamlingshusene for at sælge naturgasabonnementer til private husejere i de kommuner og områder, som politisk var blevet udset til at fyre med Naturgas.

I næsten alle årene har hun haft det private marked som sit arbejdsområde. Hun sluttede dog af i erhvervsafdelingen, indtil hun gik på pension som 66-årig.

- Jeg tog en række efteruddannelser som merkonom og flere psykologi- og erhvervskurser, som var med til at modne mig som person, da jeg fik indsigt i en række både menneskelige og samfundsmæssige forhold. Naturgas Midt-Nord var en super god arbejdsplads med både frihed til at skabe resultater og samtidig et godt teamwork sammen med gode kolleger.

- En lidt særlig ting var, at jeg egentlig aldrig havde fået afsluttet en egentlig uddannelse, selv om jeg havde taget det nødvendige teoretiske på Viborg Handelsskole. Men hos Midt-Nord fik jeg en udtalelse fra Undervisningsministeriet, at jeg havde fået status som færdiguddannet, fortæller fødselaren i villaen i Frederiks.

Igennem mange år var bopælen i Havredal, som for knap to år siden blev skiftet ud med den nuværende adresse i Frederiks.

Fritiden

Inge-Lise Sterup mistede for knap to år siden sin mand, Tage. Hun har en datter i København og en søn i Søften samt fem børnebørn. På onsdag den 6. februar fylder hun 70 år.

I en del år nød familien campinglivet, som i 1988 blev udskiftet med køb af et sommerhus i Øster Hurup. I 2000 blev der opført et helt nyt sommerhus ikke langt fra Kattegats bølger.

Helt fra ungdomsårene spillede hun håndbold i Frederiks KFUM, som senere blev til Alhedens Idrætsforening, og hun var aktiv på håndboldbanen, indtil hun var fyldt 62 år.

- Jeg kom med i bestyrelsen for AIF, da jeg var 17 år, og jeg var i første omgang formand i 11 år, hvor jeg også stod i spidsen for det årlige kræmmermarked. Samtidig har jeg i flere omgange været formand for Alhede-hallerne, en post jeg også har påtaget mig endnu en gang.

- Vi sætter hele tiden nye aktiviteter i gang. Vi har 60+ senioridræt, og vi har lige startet et nyt fitnesscenter med mange nye medlemmer. Endelig har vi et stort renoveringsprojekt, da det ældste afsnit blev indviet tilbage i 1969, så der er brug for den kærlige hånd, som vi arbejder med at gøre brug af, som hun med sit altid store engagement udtrykker det.

I 2001 blev Inge-Lise Sterup valgt til Karup Byråd for partiet Venstre. Hun var medlem af Sammenlægningsudvalget til den nye Viborg Storkommune, hvor hun også blev valgt til byrådet i den første periode.

Hun var i alle årene med i kultur- og socialudvalgene samt folkeoplysningsudvalget.

Hun er formand for Havredal Borgerforening og Forsamlingshus og aktiv omkring Havredal Gl. Skole. En særlig begivenhed ligger øverst i erindringen.

- Jeg var projektleder for den store fejring af 250-året for kartoffeltyskernes ankomst til Alheden i 1759, hvor der hver dag var kirkegang, teater og gæster fra fjern og nær. Et særligt personligt indtryk var, at jeg 50 år tidligere havde gået med min mor i hånden ved 200-års festen.

- Siden 2004 er vi en gruppe, som seks gange om året står for et arrangement for beboere fra dagcentret i Frederiks. Vi har gudstjeneste, sankthansfest og forskellige grill- og turarrangementer, som der er stor opbakning til. Man keder sig aldrig her på Alheden, hvor jeg har min rod og altid har haft lyst til at være med til at gøre en positiv forskel, slutter 70-års fødselaren, der har inviteret til åbent hus i hjemmet på dagen fra 10-18.

- Jeg har hjemme på Alheden med de stolte traditioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce