40 års jubilæum: Bank og bold trak Ole til Viborg

57-årige Ole Pretzmann runder 40 år i Jyske Bank fredag den 16. august. Ugen efter - den 23. august - er der reception i banken. Foto: Morten Dueholm

40 års jubilæum: Bank og bold trak Ole til Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

57-årige Ole Pretzmann runder snart 40 år som rådgiver i Jyske Bank. Siden 1984 har han arbejdet i Viborg, da fodbolden på Viborg FF's førstehold trak ham til byen og huset, som han stadig bor i.

Viborg: Under en mekanisk lifts arbejde med facaden ved Jyske Bank kommer Ole Pretzmann ud fra en sidedør og inviterer indenfor.

Banken er ikke åbnet endnu, så hovedindgangen er naturligvis aflåst, men oppe ad trapperne og gennem gangen inviterer den snart 40 års rutinerede bankmand indenfor i "scorerummet" - et af Jyske Banks særligt indrettede lokaler til kundemøder, hvor temaet her er fodbold, og hvor Viborg FF's farver og loger er stærkt repræsenteret.

Og det er ikke et tilfælde.

For ud over bankarbejdet - som var det, der gav smør på brødet - har Ole Pretzmanns store passion været fodbolden.

Tilbage i 1981 prøvede Ole Pretzmann således fodbold-lykken, da han som 19-årig begyndte at spille i Viborg FF. Knægten fra Kjellerup havde talent nok til, at han hurtigt blev rykket op i førsteholdstruppen, hvor han spillede op gennem 80'erne.

- Vi spillede typisk i den næstbedste række, men i 1989 rykkede vi op i landets bedste række, der dengang hed 1. division, mindes Ole Pretzmann, der mere eller mindre var fast mand i omkring 10 år på Viborg FF's førstehold. Først som midtbanespiller og siden i forsvaret.

Fodbolden og Viborg trak også så meget i Ole Pretzmann og hans kone Randi, at de to valgte at flytte fra Kjellerup til Viborg, da Ole Pretzmann fik job i Jyske Banks afdeling i Viborg efter fem år i Kjellerup.

De flyttede ind på Frejasvej og fik to børn, der i dag er 32 og 28 år. Siden er der også kommet et barnebarn til. Og 34 år senere bor bankmanden og Randi stadig på Frejasvej. I dag dog suppleret med et sommerhus i Hjarbæk, der benyttes flittigt som familiens "oase".

Fodbold og rokering

Privat og arbejdsmæssigt har Ole Pretzmann altså stadig base i Viborg, og mange af opgaverne som bankmand er i høj grad også de samme. Men efter 24 år som privatrådgiver i Viborg skete der alligevel nogle ændringer i Ole Pretzmanns arbejdsliv.

I 2008 blev han formuerådgiver og grundet løbende omstruktureringer i banken hedder arbejdspladsen i dag Holstebro i Jyske Bank Private Banking Midtvest.

- Jeg besøger kunder i såvel Nykøbing Mors som Skive, Kjellerup, Thisted og Viborg. Og da jeg stadig bor i Viborg, kan jeg sagtens møde ind på arbejde her, hvis ikke min tilstedeværelse er påkrævet andre steder, fortæller Ole Pretzmann.

Fodbolden vedblev også et fast holdepunkt i Ole Pretzmanns tilværelse. Efter tiden i Viborg FF var han spillende træner i Løgstrup, Kjellerup og Skals - mens han "blot" havde rollen som træner i Søndermarken, da et dårligt knæ ødelagde muligheden for at spille med. Senere blev han også træner for sin datters fodboldhold hos B67.

Spillet selv kunne Ole Pretzmann heller ikke slippe.

- Vi er en flok gamle gutter, der mødes om fodbolden, selvom vi ikke er i en klub. Så laver vi to hold og dyster et par gange om ugen. Det nyder jeg stadig.

Ole Pretzmann runder de 40 års ansættelse fredag den 16. august, men det er først ugen efter, den 23. august, at han bliver fejret ved en reception i Jyske Bank i Viborg.

40 års jubilæum: Bank og bold trak Ole til Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce