Cafè Børsen i Viborg er fra 1874

Kurt Mulbjerg. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.

Cafè Børsen i Viborg er fra 1874

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurt Mulbjerg kom i 1988 fra fiskerihavnen i Hanstholm til Viborg, hvor han i 18 år havde Mulbjerg Fisk. I dag er hans base på Cafè Børsen i Gravene. På mandag fylder han 60 år.

Denne artikel blev også bragt i avisen i lørdags, men den var desværre behæftet med flere fejl. Derfor bringer vi her den tilrettede version. Vi beklager.

60 år: Kurt Mulbjerg, ejer af Cafè Børsen, Gravene 26 i Viborg, fylder på mandag den 29. januar 60 år.

Kurt Mulbjerg er født i Lemvig, men flyttede med forældrene til Hanstholm, hvor han er vokset op. I flere generationer tilbage har familien arbejdet i fiskeindustrien i Hanstholm, og allerede i skoleårene arbejdede han med fisk for at tjene sine egne lommepenge.

Kurt Mulbjerg arbejdede således fra de unge år i fiskeindustrien i Hanstholm.

- Fra jeg var 22 år, blev jeg nærmest kastet ud i en stilling som formand for 100 ansatte på fiske- og filetfabrikken Pandalus, der er latinsk og betyder dybvandsrejer. Vi købte fisk på auktionen og forarbejdede dem på fabrikken. De færdige varer blev solgt til hele verden. Det lærte jeg utrolig meget af.

- I 1988 købte jeg fiskeforretningen i St. Sct. Mikkels Gade i Viborg, hvor jeg gennem 18 år drev Mulbjerg Fisk. Vi havde en god kundekreds, og gennem årene ændrede sortimentet sig til flere forarbejdede færdigvarer. I en periode solgte vi også færdigmad ud af huset, fortæller fødselaren med den livslange erfaring, når det handler om fisk.

I 1991 flyttede familien til det midtjyske.

Viborg-restauratør

Efter livet med fisk arbejdede Kurt Mulbjerg nogle år i Mathias Kælderen. Derefter blev han selvstændig Viborg-restauratør.

- I 2013 overtog jeg Cafè Børsen, der har været restauration i Viborg siden 1874. Der er eksempelvis nogle billeder fra 1913, hvor der var fyldt godt op med landmænd og andet godtfolk, der skulle have sulten stillet og tørsten slukket på de store ugentlige markedsdage i datidens Viborg.

- I dag har vi tre generationer som faste kunder. Om formiddagen er det pensionisterne, om eftermiddagen slår mange et smut forbi efter arbejdstid, og om aftenen kommer det unge publikum. Mange har deres stamplads, og vi er omkring 12 fuldtidsansatte. Jeg driver i dag også Bodega Mødestedet i Vestervang, siger den driftige restauratør, der befinder sig vel med en stor kontakt til mange forskellige mennesker.

Fuglekonge

Kurt Mulbjerg er gift med Lene, og de har siden 1991 boet privat på Storhøjvej i Løgstrup. De har en søn i Viborg og en datter i Vorupør, og der er seks børnebørn i familien.

Ferierne er fire gange om året gået til Skagen, men der har også været en del ture til Hanstholm og til sydens sol.

I mange år var han aktivt medlem af VFF's Klub 96. Han er med i Viborg Skydeselskab, hvor han for år tilbage var fuglekonge, og hver anden torsdag er han med i en herreklub, der laver mad og spiser sammen. De har også fornøjet sig med ture til eksempelvis München og Dublin.

- Jeg befinder mig godt ved hele tiden at træffe nye mennesker. Jeg håber, at jeg fortsat kan bestride mit daglige arbejdsliv i mange år fremover, slutter 60-års fødselaren, inden han bliver inddraget i endnu en samtale med gæsterne i Cafè Børsen.

Der er indbudt til åbent hus på fødselsdagen på mandag fra klokken 15.

Cafè Børsen i Viborg er fra 1874

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce