De producerer ølskum med CO2 fra gylle i biogasanlæg

Ebbe Eriksen fylder 75. Foto: Jens Ingolf Nørgaard

De producerer ølskum med CO2 fra gylle i biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ebbe Eriksen blev uddannet som elektroingeniør, og de første år var eneste redskab en manuel regnestok. Da han for nylig i Irland skulle finde fejl i et biogasanlæg, tændte han mobiltelefonen, der straks viste ham fejlen. I morgen fylder han 75 år.

75 år: Ebbe Eriksen tog sin realeksamen i Ringsted og blev uddannet som elektriker.

Herfra gik det direkte til en teknikum-uddannelse som elektroingeniør indenfor stærkstrøms-området. På det tidspunkt var det eneste hjælpemiddel til at lave indviklede beregninger en god gammeldags regnestok.

Senere lavede man optegnelser i nogle regneark, der blev sendt til hulkortcentralen, som indtastede til EDB-centralen. I 1995 kom Ebbe Eriksen til Viborg, hvor han fik job hos Bioplan, der producerede programmering og styring blandt andet i biogasanlæg.

Der blev eksporteret til flere lande, hvor Ebbe Eriksen var med ved opførelse og opstart af anlæggene.

Den teknologiske udvikling og datastyringen har altid både interesseret og fascineret ham. Det seneste eksempel viser måske lidt om fremtidens teknologiske genbrug. På et biogasanlæg ved Korskroen øst for Esbjerg tappes der CO2 fra biogasanlægget, som leveres til det lokale bryggeri og sikrer, at der kommer det rette skum med i glasset, når øllet skænkes op.

En aften i Paris

Ebbe Eriksen havde startet sin erhvervskarriere som rådgivende ingeniør i Viby ved Aarhus.

Han var med ved opførelsen af Gellerup Parken og Haderslev Sygehus. Han kom til at arbejde for et firma i Herlev, hvor han i otte år kørte rundt i Jylland og på Fyn for at sælge firmaets komponenter.

Derefter gik turen til Thisted. Der arbejdede han i 16 år som projektleder indenfor elektriske tavler og maskinstyring.

De seneste år har arbejdspladsen udgået fra Aalborg hos en virksomhed, der producerer og opfører biogasanlæg. Her har han udover i Danmark været med i opførelsen af anlæg i Tyskland, Frankrig, England, Irland og USA.

En dag havde firmaet en stand på en stor messe i Paris. En maskine havde fået beskadiget styringsboksen. Ebbe Eriksen fløj omgående til Paris og reparerede fejlen om aftenen og tog det første fly hjem, så han var sin på arbejdsplads igen næste morgen.

- En anden gang for ikke så længe siden var der en fejl i et biogasanlæg, vi havde leveret til Irland. Da jeg kom derover, tændte jeg min biltelefon, hvor programmet var installeret. Jeg kunne med det samme konstatere fejlen, som jeg rettede på stedet, fortæller fødselaren, som ikke lægger skjul på, at han har gjort en del for at følge med i den teknologiske udvikling, og hvor en god faglig indsigt også har været en god følgesvend i arbejdsårene.

LOF og koncerter

Ebbe Eriksen er gift med Lis, og i morgen søndag den 3. februar fylder han 75 år.

Parret har i 20 år boet i villaen Søndervang 6 i Mammen, hvor der er dejligt med lys og luft omkring. De har tre børn samt fire børnebørn.

I fritiden holder de af at gå og køre til koncerter, og de har blandt andet været til opera i Wien.

Der har også været bud efter Ebbe Eriksen i forskellige fritids-sammenhænge.

- Fra 1991 var jeg i otte år skoleleder for LOF i Thisted. Da vi i 1999 flyttede her til Mammen, kom jeg ret hurtigt med i LOF-bestyrelsen og blev medlem af partiet Venstre. Jeg har været med til at lave en række sammenlægninger i LOF, hvor Viborg sammen med Silkeborg og Favrskov er blevet til LOF-Midtjylland.

- Jeg er stadig med i bestyrelserne for LOF og Venstre, der jo også blev til en storkommuneforening i den nye Viborg Kommune. Samtidig er jeg med i bestyrelsen for Mammen Vandværk og i repræsentantskabet for Nørgaards Højskole i Bjerringbro, slutter 75-års fødselaren, der fejrer dagen i morgen sammen med den nærmeste familie.

De producerer ølskum med CO2 fra gylle i biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce