Den Lille Tømrer er blevet stor: Nu har Martin 50 medarbejdere

I en af produktionshallerne ved en støbeform til en stor trappe i beton. Foto: Jens Ingolf Nørgaard

Den Lille Tømrer er blevet stor: Nu har Martin 50 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Laursen startede sin virksomhed Den Lille Tømrer for 30 år siden, mens han stadig var i tømrerlære. Her ved 30-års jubilæet er der 50 medarbejdere i DLT Group A/S.

Jubilæum: Martin Laursen er Viborg-dreng.

Efter 10. klasse på Overlund Skole kom han i tømrerlære i Skals. Han vidste, at han ville være selvstændig. Derfor startede han allerede i læretiden virksomheden Den Lille Tømrer, hvor han aftener og weekender arbejdede for sig selv.

Efter han blev udlært, arbejdede han en periode fra tidlig morgen i Aarhus, og når han havde fri klokken 14 overtog Den Lille Tømrer hans arbejdskraft.

Han fik faktisk på et tidspunkt en bod på 10.000 kroner, fordi der var en regel om, at man måtte vælge mellem at være arbejdstager og arbejdsgiver, og han valgte at fortsætte som selvstændig og arbejdsgiver.

Hjælper Carlsberg

De første ti år havde virksomheden flere forskellige adresser, fordi pladsen hele tiden blev for trang.

I 1999 købte Martin Laursen grunden ved Lundborgvej, hvor han var den første, der byggede i det dengang nye erhvervsområde vest for Vestre Ringvej i Viborg. Siden er der bygget til syv gange, så der i dag er 8500 kvadratmeter produktionshaller og faciliteter på adressen Lundborgvej 25.

- Hvis jeg skal sige det kort og overordnet, producerer vi alt i træ. Vores hovedproduktion er træstøbeforme til betonelementfabrikker. Her laver vi støbeforme i alle mulige former og vinkler af trapper og elementer til byggeriet, hvor vi er en af de store producenter i landet. Vi laver lige nu som et lille eksempel træforme, der skal bruges til at støbe Carlsbergs logo i beton, fortæller jubilaren i den store og lyse medarbejderkantine i virksomheden.

- En anden af vores andre store produktionsgrene er butiksinventar til forretninger og messestande, og vi har en større produktion af ophængslister eksempelvis til køkkenelementfabrikker. Men vi er altid åbne for at lave noget specielt. Hvis vi får en ordre på juletræsfødder, er vi også glade og parate til at gå i gang.

- I produktionen har vi maskiner og robotter til at klare de tunge løft og grundbehandling af træet. I øvrigt er det vores filosofi, at vi helst vil bruge lokale leverandører af træ og råmaterialer. For det første giver det endnu flere arbejdspladser her i Viborg, og for det næste giver det en ekstra buffer i lagerkapacitet, når leverandøren også ligger inde med at lager til hurtig levering, som han med tilfredshed udtrykker det.

Ærlighed er vigtigst

Martin Laursen og DLT Group A/S er kendt for at skabe et godt medarbejderklima.

For det første har mange af de 50 medarbejdere været mange år i virksomheden, og for det næste er der en stor åbenhed for at ansætte nye medarbejdere, der har behov for omsorg under oplæring til jobbet.

Tidligere var de faglærte fortrinsvis maskinsnedkere, men i dag er en del af de ansatte uddannet som møbelsnedkere. Nogle af medarbejdergoderne i virksomheden er indførelsen af flekstid på arbejdspladsen.

Der er en aftalt overskudsdeling og medarbejderaktiviteter som bowling og en årlig weekendtur med ledsager op til juleferien.

I dagligdagen er der en stor kantine med plads til alle og en velassorteret salatbar ved indgangen.

HR-chef Lars Henriksen svarer således på spørgsmålet om årsagen til det tætte sammenhold blandt medarbejderne:

- Martin Laursen er en meget afholdt person, der med flid og stor iderigdom altid selv går forrest og udøver en synlig ledelse, som alle kan forstå og forholde sig til, og hvor ærlighed er den allervigtigste menneskelige egenskab. Det gør, at alle vil gøre en ekstra indsats for at levere kvalitet til tiden, som også i sig selv giver stor tilfredsstillelse i dagligdagen.

17 år i træk

Martin Laursen har for kort tid siden rundet de 50 år. Han er gift med Jeanette. Parret har tre børn og privat bor de på et landbrug i Kvols. Sommerhuset ligger i Løkken.

Han er valgt til repræsentantskabet til Viborgegnens Erhvervsråd. Ellers er han glad for sin virksomhed og også stolt over, at initialerne fra Den Lille Tømrer har udviklet sig til DLT Group A/S som en velkonsolideret Viborg-virksomhed, der de seneste 17 år hvert år har modtaget en plakette for sin kreditværdighed med rating AAA.

- Jeg er virkelig glad for de seneste års meget positive erhvervsudvikling i Viborg, hvor ildsjæle og myndigheder i fællesskab har løftet i flok, og hvor initiativ bliver belønnet til gavn for egnens virksomheder og dermed hele vores lokalsamfund, slutter 30-års jubilaren, der har indbudt til reception med tilmelding på fredag den 10. maj fra klokken 13 på virksomhedsadressen, Lundborgvej 25, Viborg.

Den Lille Tømrer er blevet stor: Nu har Martin 50 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce