Jeg kan godt blive inspireret af en bog om Sepp Piontek

Keld Bay. Foto: Jens Ingolf Nørgaard

Jeg kan godt blive inspireret af en bog om Sepp Piontek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Murermester Keld Bay blev uddannet kommis i Super Brugsen i Houlkær. Efter ni år hos Vipopan blev han som voksenlærling mureruddannet. For godt to år siden fik han sit selvstændige CVR-nummer. I morgen fylder han 50 år.

50 år: Keld Bay blev, efter sin EFG-uddannelse på Viborg Handelsskole, elev i Super Brugsen i Houlkær, hvor han blev uddannet som kommis.

Herefter blev han indkaldt for at aftjene sin værnepligt i Fredericia. Han havde fået job hos FDB i Hammel, men da hans kæreste fik arbejde i Struer, blev huset på Baldersvej 2 i Viborg købt, og det har siden været den hjemlige base.

Efter hjemkomsten til Viborg blev arbejdspladsen Vibopan, hvor Keld Bay var i ni år. Fabrikken havde gennem årene oparbejdet en stor eksport til Tyskland, der dog fik et stort dyk før årtusindskiftet med baggrund i, at den tyske mark faldt i værdi, efter at Tyskland havde brugt megen valuta på genforeningen mellem Vest- og Østtyskland.

- Jeg kunne godt tænke mig noget andet, og jeg fik lov til at blive voksenlærling hos murerfirmaet Michael Hansen her i Viborg. Her blev jeg uddannet som murersvend og har også gennem årene arbejdet for blandt andre byggefirmaet Gunnar Kristiansen, fortæller fødselaren på kontoret på første sal i villaen, hvor der er udsigt til Nørresø, og han fortsætter:

- I 2017 fik jeg mit eget CVR-nummer og begyndte som selvstændig murermester. Det var nok lidt af en drøm, der gik i opfyldelse. Egentlig troede jeg, at det skulle være et enmandsfirma. Men der er heldigvis kommet arbejde ind til, at jeg har ansat en mand ekstra, og i spidsperioder kan vi trække på vikarer. Alt er jo udbud og efterspørgsel, og vi tager gerne reparationer og omforandringer ind som eksempelvis nye badeværelser. Vi deltager naturligvis også gerne ved nybyggeri og har aftale med mindre boligselskaber.

Sportens rolle

Keld Bay er gift med Lene, som i dag er dagplejemor i stueetagen i villaen. De har to sønner, Lasse på 26 og Jeppe på 23 år, som begge bor i Aarhus.

I en del år blev ferier holdt på tur med campletten. De senere år har det mest været en lejet hytte i Italien, hvor sydens sol og varme er nydt i fulde drag.

Afslapning på ferierne fører for Keld Bay ofte til at læse en god biografi, der fortæller om et menneskes liv og levned. En bog om Sepp Piontek var også til personlig inspiration, som han senere har brugt som fodboldtræner.

- Jeg er født i Vejrumbro og gik i Ørum Skole til 10. klasse. Vi flyttede til Viborg, hvor jeg spillede fodbold i Houlkær IF og senere i Nørremarken UGF, hvor jeg også i en årrække blev træner. I tre år har jeg været cheftræner i FK Viborg.

- Fodbold og anden sport er min største fritidsinteresse. Liverpool FC er min favoritklub, og jeg har et mindre sponsorat i Viborg FF. Jeg har også for nylig støttet VHK gennem et bowlingarrangement. Der er i hvert fald to ting, som jeg glæder mig meget over hver eneste dag: For det første er jeg meget taknemmelig over min families opbakning til både mit arbejde og mine fritidsinteresser. For det andet er Viborg en helt fantastisk by både at arbejde og leve i, slutter 50-års fødselaren med et glad smil på læben.

Der er indbudt til reception i NUGFs klubhus fra klokken 14 på selve dagen i morgen, tirsdag den 16. april.

Jeg kan godt blive inspireret af en bog om Sepp Piontek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce