Jørgen lappede hullerne, da Viborg varmede op ude i gaderne

Jørgen Lund Nielsen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.

Jørgen lappede hullerne, da Viborg varmede op ude i gaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Lund Nielsen er født ved Kjellerup og arbejdede som ung på landet. Som soldat var han chauffør for oberst Lyng. Senere var han på Viborg Silofabrik, inden han gennem 20 år var truckfører på Grundfos. I morgen fylder han 80 år.

80 år: Jørgen Lund Nielsen, Kildevældet 6J, Bjerringbro, fylder i morgen onsdag den 6. februar, 80 år.

Jørgen Lund Nielsen er opvokset i Hinge ved Kjellerup. Da han var 12 år gammel, kom han ud at tjene på en gård og gik i skole fra tjenestegården. Han havde som ung plads på flere store gårde i det midtjyske og på Sjælland.

I 1958 blev han rekrut ved Prinsens Livregiment i Viborg, hvor han gjorde tjeneste i 16 måneder. Efterfølgende blev han genindkaldt to gange og tegnede senere en toårig kontrakt som konstabel, hvor han blev chauffør for oberst J.M.J. Lyng.

Truckfører på Grundfos

Efter soldatertiden kørte Jørgen Lund Nielsen en periode taxa i Viborg.

Han arbejdede ved firmaet H. Theut, hvor han gravede kanaler og lavede brønde til regnvandet. Støttemuren ved Peter Larsen Kaffes domicil har han også lavet.

Igennem ti år arbejdede han ved Viborg Fjernvarme. Det var i årene, hvor der tit var lækager på fjernvarmerørene, og det dampede rundt i gaderne fra det varme vand, der fossede ud af varmerørene.

I første omgang gjaldt det om at få lukket huller, inden en mere langsigtet udskiftning af rørene blev sat i system.

På Viborg Silofabrik var han med til at producere siloer på fabrikken, og han kørte ud som montør, når siloerne skulle stilles op ved brugerne.

- Jeg sluttede mit arbejdsliv på Grundfos i Bjerringbro, hvor jeg i alle årene var truckfører og transporterede de mange komponenter rundt imellem fabrikkens mange afdelinger. Jeg havde alle kørekortuddannelserne i forvejen og supplerede med de særlige køreforhold, der gør sig gældende med et truck-certificat. Det var en dejlig arbejdsplads, hvor jeg også fandt min hustru, siger fødselaren i det fine rækkehus i udkanten af Bjerringbro.

Chaplins gravsted

Desværre mistede Jørgen Lund Nielsen for godt et par år siden sin hustru, der døde af cancer efter et svært sygdomsforløb.

Han har en datter, der bor i Viborg. Han har gennem årene været aktivt med i forskellige sammenhænge. Gennem mange år i fagforeningen 3F og i Prinsens Livregiments soldaterforening.

Her i pensionisttilværelsen er han med i Ældresagen og Dyrenes Beskyttelse, og han kommer jævnligt i Oasen i Bjerringbro, der også arrangerer busture til seværdigheder rundt i Danmark.

Derhjemme har han været på madkurser og laver selv mad, og han elsker at passe haven.

- Igennem årene har jeg sammen med min hustru været på mange rejser rundt i Europa. Tyskland og Polen, mindst ti gange i Østrig og flere gange i Kroatien og i Schweitz og Frankrig, hvor jeg tydeligt husker, da vi besøgte Charlie Chaplins gravsted. I dag har jeg to favoritsteder, hvor jeg nyder at komme som pensionist. Det er på Samsø og på Færgekroen i Hvalpsund.

- Jeg købte på et tidspunkt en el-cykel til at transportere mig rundt her på egnen. Men det gik bare for stærkt, så jeg byttede den ud med en almindelig cykel, som igen er med til at give mig den daglige motion, slutter 80-års fødselaren, der har udsat selve festen, da flere i familien skranter lidt helbredsmæssigt lige for tiden.

Jørgen lappede hullerne, da Viborg varmede op ude i gaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce