Livet har været fyldt med arbejde, tillid og dans

Foto: Jens Ingolf Nørgaard.

Livet har været fyldt med arbejde, tillid og dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet har været fyldt med arbejde, tillid og dans

75 år: Jytte og Jørgen Halkjær, Søbakken, Rødding, kan i morgen, fredag den 15. juni, fejre deres guldbryllupsdag.

Jytte, der i dag er 72 år, er født i Stenvad ved Fjellerup og fik sin realeksamen i Ryomgaard. Som ung havde hun flere arbejdspladser i huset. Hun var på Ollerup Gymnastikhøjskole og Testrup Højskole. Efter et ophold i England uddannede hun sig til sygeplejerske i Aarhus.

Jørgen, der er 75 år, er født og vokset op i Handest. Han havde pladser på landet og var på Gudenådalens Ungdomsskole, mens værnepligten blev aftjent ved Prinsens Livregiment i Viborg. Han var på Gymnastikhøjskolen ved Viborg og tog sin landmandsuddannelse på Malling Landbrugsskole, hvor han samtidig var gymnastiklærer.

Endelig var han fodermester i Bjerregrav og i tre år bestyrer på en gård i Skovby.

Erhverv og tillidshverv

Jytte og Jørgen Halkjær købte i 1969 gården ved Røddingvej, som de drev i 35 år.

Der var først en alsidig produktion, som i en årrække blev afløst af kvægbrug med 40 malkekøer, og i de seneste år var det griseproduktion, hvor der var 200 grisesøer og opfedning af 5000 slagtesvin om året i staldene.

Jørgen Halkjær har ved siden af sit landbrug bestridt en lang række tillidshverv.

- Jeg blev valgt som formand for regnskabskredsen i Viborg Amts Landøkonomiske Forening, hvor jeg også gennem en lang årrække var valgt til bestyrelsen. Jeg var formand for DLG Viborg og med i DLGs hovedbestyrelse. Jeg var formand for repræsentantskabet i Topdanmark samt lokalrådsformand i Nærbrand, lyder beretningen om et stort engagement i forskellige brancher og samfundssammenhænge.

Jytte har også gjort sin pligt på arbejdsmarkedet.

- Jeg var i en årrække sygeplejerske på Viborg Sygehus og i børnepsykiatrien. Jeg sluttede min tid på arbejdsmarkedet med i 18 år at være ansat i hjemmeplejen, fortæller hun, mens vi sidder i stuen i den meget gedigne og lyse villa, der ligger med storslået udsigt ud over marker, sø og skov.

Familie og fritid

Jytte og Jørgen Halkjær har tre børn og ni børnebørn, der alle er bosat inden for en times kørsel.

De har rejst til mange destinationer rundt på jordkloden, flere gange med hele familien, - senest har de gæstet Peru og Sri Lanka. Samtidig er de fortsat særdeles aktive med deres mange fritidsinteresser.

- Vi er med i tre dansegrupper. Vi har gennem mange år deltaget i folkedans, og gennem mere end 40 år har vi været med i en dansegruppe, der har sit udspring fra Gymnastikhøjskolen ved Viborg. Vi er også med i en danseforening i Rødding, så dansen giver os både motion og gode oplevelser.

- Vi er aktive i seniorudvalget i VAlF, hvor Jørgen er med i bestyrelsen. Vi går begge to i fitnesscenter. Jytte er med i studiekreds hos Idé og Udvikling i Viborg og med i gå-gruppen i Rødding.

- Jørgen er medlem af Odd Fellow Logen Serapions Ordenen, og han spiller ugentlig kroket i både Rødding og Møldrup, som de begge to i fællesskab summerer fritidsaktiviteterne op.

- Vi har et stort og dejligt netværk, som vi glæder os over at være en del af. Vi har også fortsat en ejendom med skov, som vi har glæde af at færdes i og omkring, og vi er taknemmelige for et godt liv med hinanden gennem 50 år og med et godt helbred, slutter guldbrudeparret, der markerer dagen ved en privat fest.

Livet har været fyldt med arbejde, tillid og dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce