Mest på grund af mennesker der bor her, elsker jeg Viborg

Mogens Christensen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.

Mest på grund af mennesker der bor her, elsker jeg Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Christensen kom i maj 1969 til Viborg, hvor han købte en bilforretning. Han har nu solgt biler i Viborg gennem 50 år, og de seneste 38 år har bilmærket heddet Peugeot.

Viborg: - Jeg har solgt biler i Viborg, siden jeg for 50 år siden flyttede til byen. Jeg har følt mig rigtig godt tilpas i byen hver eneste dag, og jeg har aldrig fortrudt, at Viborg blev min og min families by. Historien og naturen er jo et kapitel for sig. Men allermest på grund af mennesker der bor her, elsker jeg Viborg. Der er en fantastisk atmosfære af tillid og troværdighed mennesker imellem.

- Som bilforhandler drejer alt sig om ordentlighed og tillid. Man bliver glad i både sind og hjerte, når flere generationer gang efter gang kommer forbi for at få et godt råd og for at lave en handel. Flere af vores kunder har vi haft gennem alle 50 år, og i mange familier er både børn og børnebørn kommet som trofaste kunder i vores forretning. Selv om jeg nu er kommet op i alderen og har 72 år på dåbsattesten, er det en stor livsværdi fortsat at måtte komme hver dag og bidrage med erfaring og god service til kunderne.

Sådan fortæller Peugeot forhandler Mogens Christensen her ved virksomhedens 50-års jubilæum.

Mogens Christensen kom til verden i bagerforretningen i Pindstrup ved Ryomgård. Han gik i skole og fik sin realeksamen på Ryomgård Private Realskole, og som ung kom han i mekanikerlære på tankstationen i Pindstrup.

Han blev indkaldt som soldat i Fredericia og blev sergent på Bådsmandsstrædes Kaserne i København, der umiddelbart efter blev okkuperet af aktivister, der på det tidspunkt dannede Fristaden Christiania.

Sergentjobbet blev udøvet i Randers. Da Mogens Christensen, efter en kort periode hos Motordepotet i Aarhus, til maj 1969 kom til Viborg, købte han NSU forretningen og forhandlingen på Marsk Stigs Vej med tolv ansatte medarbejdere.

Allerede Året efter blev NSU fabrikken opkøbt af Audi. De to mærker solgte han til 1975, hvor der skiftedes bilmærker til Chrysler, Simca og Sunbeam. Disse mærker blev til Talbot, som i 1981 blev købt af Peugeot. Forretningen har altså indtil nu været forhandler af Peugeot i 38 år.

- I 1995 købte vi Peugeot på Viborgvej i Skive, og året efter var vores søn Jesper uddannet biløkonom og overtog den daglige ledelse af forretningen i Skive. Vi har nu i knap 25 år arbejdet tæt sammen og foretaget et generationsskifte, der varede fra 2007 til 2011. I dag er Jesper eneejer for virksomheden, der har 43 engagerede og dygtige ansatte.

- Vi sælger mest biler til private, men har også et fuldt varevognsprogram, så vi kan sælge biler og modeller til alle kunder. Vi sælger i gennemsnit 25 nye og brugte biler om ugen, som bliver til omkring 1200 bilsalg om året, beretter Mogens Christensen med både tilfredshed og optimisme i stemmen.

Mogens Christensen er gift med Tove, og privatboligen er på Nørremøllevej i Viborg. Datteren Marlene, der er født i 1970, har arbejdet i it-branchen og er i dag gymnasielærer i Grenå.

Sønnen Jesper er født i 1993. I familien er der fem børnebørn, som alle er piger. Igennem årene har campingvognen været flittigt på træk både i Danmark og rundt i Europa. Familiefællesskabet er en berigende livsværdi og har medført rejser både til Østen og i Europa, og de senere år er der ferieret med flere ophold på krydstogtskibe.

Selv om Mogens Christensen har forsøgt at leve efter mottoet "den der lever stille, lever godt", er det også blevet til flere tillidsposter gennem årene. De seneste 36 år har han været med i loge fællesskabet i Odd Fellow Ordenens Sct. Kjeld i Viborg.

Han har også været valgt til bestyrelsen i Viborg Private Realskole og Peugeot forhandlerforeningens bestyrelse.

- Viborg Håndboldklub står mit hjerte nær. Jeg havde den glæde at være valgt til den professionelle bestyrelse i nogle af de gode år, hvor vi var med på mange fantastiske rejser rundt til store kampe i Europa. Jeg var også sammen med andre venner af VHK med til at skabe kapital, da det så allersortest ud og der blev skabt grundlag for en ny begyndelse.

- I vores familie glæder vi os fortsat til mange gode og spændende oplevelser i årene fremover både i håndboldhallen og ellers i kultur- og handelsbyen Viborg, slutter 50-års jubilaren, der har indbudt til jubilæumsreception på Golf Salonen fredag den 10. maj fra klokken 13.

Mest på grund af mennesker der bor her, elsker jeg Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce