Mindeord


Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul Erik Kjeldgaard, Håndværkervej 32 Ulbjerg, skriver om Anker Nielsen, Viborg.

Mindeord: Det var med sorg, vi den 8. januar modtog budskabet om, at Anker var død.

Jeg lærte familien Nielsen at kende i 1959, hvor jeg kom i snedkerlære i Vammen ved Anker, som var nystartet snedkermester. Vi var to lærlinge, Leif og mig, der var de første ansatte, Anker havde. Jeg kom til at bo ved Edith og Anker og deres to børn, Henning og Finn.

Efterhånden som tiden gik, blev jeg som et medlem af familien, jeg kom med til Ediths forældre på besøg samt til Ankers forældre. Tak for det.

Med Anker som læremester fik man lært snedkerfaget fra bunden. Dengang kunne man ikke købe færdige døre og vinduer, skabe og køkkener, men måtte lave det selv.

Jeg glemmer ikke, da vi byggede hus til elektrikeren i Vammen, hvor han købte et helt læs spånplader, som skulle bruges til skabe og gulve. Vi to lærlinge blev sat til at save op til skabe og låger med håndsav, og derefter fuge finer sammen og lime det på til låger og så pudse det til lakering med sandpapir og pudsekork. Alt sammen med håndkraft, og derefter to gange lakering derefter slibning med ståluld.

Det blev også et flot resultat, det ville Anker også have. Vi lærte det fra bunden, der blev ikke slækket på kvaliteten, det gjorde der aldrig, med det arbejde Anker udførte, og han lærte os, at sådan var det.

Anker var aldrig sur og gal. Hvis man havde lavet noget, der ikke var i orden, fik man at vide på en god måde, hvordan det skulle være. "Så lav det lige om," kom det stille fra Anker. Det var en god læreplads, som jeg har nydt meget godt af i hele livet.

Anker var håndværker til fingerspidserne. Han kunne lave alting. Der var ingen opgaver, der var for store eller for små. Anker tog fat på alt. Jeg har meget at sige tak for.

Æret være Ankers minde

Poul Erik Kjeldgaard

Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce