Nekrolog over Bodil Voer Jokumsen, Viborg, 82 år

Bodil Voer Jokumsen. Privatfoto

Nekrolog over Bodil Voer Jokumsen, Viborg, 82 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Den 20. oktober 1935 kom Bodil Voer Jokumsen (født Jensen) til verden på en gård i Lysgaard, og her voksede hun, der var datter af en kreatur- og hestehandler, op som enebarn.

Skolegangen foregik i den lille, lokale skole, og efter endt skolegang kom Bodil Jokumsen ud at tjene. Blandt andet i Rødding, hvor hun en aften til bal i forsamlingshuset mødte den ni år ældre Folmer Jokumsen, der var landmand.

Bodil Jokumsen stod hvid brud i Lysgaard Kirke den 22. oktober 1955, og med fine vielsesringe på fingrene flyttede de nygifte ind i brudens barndomshjem, hvor de i en årrække boede under samme tag som hendes forældre.

Bodil Jokumsen, hvis mand drev landbrug, var herefter landmandskone og medhjælpende hustru, inden hun midt i 1970'erne blev ansat som husassistent på Ibsgården i Viborg. Senere uddannede Bodil Jokumsen sig til sygehjælper, og inden hun lod sig pensionere som 65-årig, nåede hun at få 25 års jubilæum på Ibsgården.

Som menneske var Bodil Jokumsen alle dage et vældig positivt og udadvendt væsen. Hun havde et stort omsorgsgen og var altid hurtig til at hjælpe andre i svære situationer som for eksempel ved sygdom. Bodil Jokumsen holdt også meget af at deltage i forskellige konkurrencer, og hun var lidt af en haj til at løbe med de helt store gevinster i diverse lotterier.

Således vandt hun for eksempel i 1983 en lille, rap og hvid Peugeot i et lotteri arrangeret af Lions Club i Viborg, og det var rigtig nok en hovedgevinst, der bekom den venlige Bodil særdeles godt. Den hvide Peugeot gik senere i arv til datteren og hendes familie, men i øvrigt kørte Bodil Jokumsen glad og fro bil, frem til hun havde passeret de 80 år.

Af interesser var det især familien, der optog Bodil Jokumsen. Hun var dedikeret som mormor for de to børnebørn, og når de små poder for eksempel skulle overnatte hjemme hos mormor og morfar, så måtte morfar sove på sofaen i stuen, idet mormor og børnebørnene selvfølgelig skulle deles om soveværelset.

Bodil Jokumsen serverede også altid de lækreste pandekager til sine børnebørn, og utallige var de gange, hvor hun hentede de små og passede dem for eksempel ved sygdom.

I 1984 solgte Bodil Jokumsen og hendes mand deres gård og flyttede i stedet til Viborg, og i sit otium nød hun blandt andet at gætte kryds og tværs, at svømme og at spille kort. Kortspillet foregik med den samme gruppe af venner i mere end halvtreds år, og udover at spille kort sammen så tog kortklubben også på flere rejser sammen. Også dette nød Bodil Jokumsen til fulde.

For to måneder siden flyttede Bodil Jokumsen, der var ramt af sygdom, ind på plejehjemmet Skovgården, og her sov hun stille ind den 6. april.

Bodil Voer Jokumsen efterlader en datter, en svigersøn og to børnebørn, og hun skal hvile på Viborg Kirkegård.

LW

Nekrolog over Bodil Voer Jokumsen, Viborg, 82 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce