Nekrolog over Ejvind Kaj Jensen


Nekrolog over Ejvind Kaj Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Ejvind Kaj Jensen, Viborg, er død, 89 år.

Det var den 4. april 1928, at Ejvind Kaj Jensen kom til verden som ældste søn af en købmand i Flemløse på Fyn. Forældrene var meget unge, da de fik de to sønner, så Kaj Jensen og hans bror tilbragte mange stunder hos deres morfar, som havde et husmandssted.

Efter endt skolegang kom Kaj Jensen i første omgang ud at tjene, og i 1946 gik han i lære som kommis hos en købmand i Bogense. Lønnen var et kørekort, kost og logi, og det bekom den unge købmandslærling ganske godt.

Efter endt læretid kom Kaj Jensen ind til militæret, og det blev samtidig begyndelsen på en livslang karriere i uniform. Kaj Jensen blev således optaget på intendantur-skolen på Kastellet, og fordi han var så skrap til regning, blev han senere regnskabsfører på flyvestation Værløse og derefter på flyvestation Vedbæk.

I 1954 blev Kaj Jensen viet til sin udkårne, den jævnaldrende Anna Boel, og svogeren, der var præst, viede det unge par i en kirke på Falster.

I 1965 blev Kaj Jensen en dag kaldt ind til chefen i Vedbæk: "Du skal være regnskabsfører på flyvestationen i Karup", sagde chefen, og således gik det til, at Kaj Jensen drog mod Jylland og i den første tid måtte pendle mellem kroen i Frederiks, hvor han lejede et værelse og så hjemmet på Sjælland.

Senere på året flyttede hustruen og sønnen over til Kaj Jensen, og familien byggede da hus på Dalgasvej 11 i Frederiks. Dalgasvej 11 var således Kaj Jensens hjem frem til 2009, hvor han som enkemand flyttede til Mejerigården.

I 1993 lod Kaj Jensen sig pensionere som major på flyvestationen i Karup, og i al den tid, hvor han havde siddet som regnskabsfører, passede han simpelthen militærets penge, som var det hans egne.

Livet igennem var Kaj Jensen en rigtig foreningsmand. Han var således aktiv i flere lokale foreninger og fik blandt andet æresmedlemskab i flyvestationens sportsfiskerforening, ligesom han var æresmedlem i officersforeningen på flyvestationen. Aktiv i Lions Club var Kaj Jensen også, og han blev desuden senere slået til ridder af Dannebrog.

Kaj Jensen havde et motto, der lød: "Når man er glad og har overskud, så skal man hjælpe andre", og det var nogle ord, han selv efterlevede til fulde. Kaj Jensen var således meget social og god til at tale med alle slags mennesker.

Han var desuden ordholdende, tillidsskabende, omhyggelig og seriøs med alt, hvad han foretog sig, ligesom han havde visse konservative principper, som han nødig veg fra.

Ejvind Kaj Jensen, der mistede sin hustru i 2001, sov stille ind den 30. januar. Han efterlader en søn, en svigerdatter, to børnebørn, to bonus-børnebørn og et oldebarn, og han skal hvile hos sin hustru på kirkegården i Frederiks.

Nekrolog over Ejvind Kaj Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce