Nekrolog over Hans Axel Dalberg


Nekrolog over Hans Axel Dalberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg: I forbindelse med advokat Hans Axel Dalbergs død har folkebladet modtaget følgende mindeord:

Advokat Hans Axel Dalberg, født i København 12. november 1942, er død 2. maj 2018.

Hans blev cand.jur. fra Københavns Universitet på et tidspunkt, hvor det var vanskeligt for unge jurister at finde job. Et af de få ledige var en stilling som advokatfuldmægtig i et advokatfirma i Viborg (det senere "Johnsen og Dalberg").

Hans søgte stillingen og fik den til sin store glæde. Hans kendte nemlig allerede Viborg ganske godt og holdt meget af byen. Han havde blandt andet gennem hele sin barndom tilbragt nogle sommerferieuger hos sin farfar og farmor i villaen på Volden nr. 9.

Familien Dalberg, der oprindeligt kom fra København, havde bosat sig i Viborg allerede midt i 1800-tallet, da Hans' tipoldefar blev udnævnt til amtsforvalter. Hans' oldefar (som Dalbergsgade er opkaldt efter) og Hans' farfar havde også været ansat i amtet. De havde nemlig begge haft embedet som amtsvejinspektør.

I Viborg har mange mødt Hans på politiets hittegodsauktioner, som han sammen med Bente stod for i 25 år. Det var aldrig kedeligt at komme til Hans' auktioner, og folk mødte altid talrigt op til Hans' humørfyldte hammerslag.

I 1980'erne købte Hans en skønt beliggende landejendom i Kølsen, hvor han sideløbende med advokatvirksomheden drev landbrug med planteavl og Hereford-kvæg og derudover deltog aktivt og interesseret i både jagt og fiskeri. Hans var desuden dybt interesseret i kunst og antikviteter og læste talrige bøger herom.

I årene i Viborg havde Hans stor fornøjelse af at være med i Round Table, hvor han fik mange venner og en stor omgangskreds.

Sygdom over en længere periode var medvirkende til, at Hans kom på førtidspension, da han var omkring 60 år. Han lukkede sin advokatpraksis og flyttede sammen med Bente fra ejendommen i Kølsen ind til Viborg midtby.

Hans sov stille ind i hjemmet i Viborg, og bisættelsen foregik herfra med den allernærmeste familie.

Nekrolog over Hans Axel Dalberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce