Nekrolog over Knud Birk Laursen, Bjerringbro, 82 år

Knud Birk Laursen

Nekrolog over Knud Birk Laursen, Bjerringbro, 82 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsfald: Den 23. marts 1936 kom Knud Birk Laursen, der var søn af en gårdejer, til verden i Hinge, og her voksede han op som den næstældste i en søskendeflok på fire.

Efter endt skolegang gik Knud Birk Laursen i bagerlære i Kjellerup, og som nyuddannet svend skyndte han sig at aftjene sin værnepligt, hvorefter han gik tilbage til sit fag og i øvrigt købte Serup Bageri nær Silkeborg.

Som selvstændig bager havde Knud Laursen nok at se til. Der var godt gang i bageriet, og Knud Birk Laursen fik ikke alene bagt alskens brød og kager ude i bageriet. Han havde også held med at "bage" på forretningens unge bagerjomfru - Inga - som han blev gift med i 1958.

Det nygifte par boede herefter i en ejendom, der var knyttet til bageriet, og i de første år, hvor de færreste familier havde egen ovn derhjemme, stegte Knud Laursen både ænder, kalkuner og flæskesteg for kunderne, ligesom han kørte landture om dagen. At køre en landtur betød, at Knud Birk Laursen kørte ud til folk på landet med friskbagt brød og småkager, og alle steder, hvor den driftige bagermester viste sig, var han et elsket ansigt.

Sammen med sin hustru drev Knud Laursen bageriet i Serup i 27 år, hvorefter parret overtog Wienerbageriet i Bjerringbro og desuden købte hus i byen. Ægteskabet blev imidlertid opløst i 1988, og derefter solgte Knud Birk Laursen bageriet og forfulgte en gammel drøm om at drive en pølsevogn.

Knud Birk Laursen købte således en pølsevogn i Ulstrup, og efter at have mødt Yrsa, som var damefrisør med egen salon, slog forelskelsen atter ned i Knud Birk Laursen, som i midten af 1990'erne gik på rådhuset med sin Yrsa - og herefter var parret mand og kone.

Knud Laursen og hans hustru bosatte sig på en landejendom i Ulstrup, og her fik de en masse gode år sammen.

Som 67-årig mente Knud BirkLaursen så, at det var på tide at stoppe med at servere hotdogs og kolde Cocioer i Ulstrup, så han gik på pension, og det skete i øvrigt på samme tidspunkt, som hustruen afhændede sin frisørsalon.

Som pensionister flyttede Knud Birk Laursen og hans hustru til en mindre bolig på Poul Due Jensens Vej i Bjerringbro, og her fik de et godt og indholdsrigt otium med en stor vennekreds og masser af bridge- og petanquespil.

Når Knud Birk Laursen passede børnebørn - og det gjorde han tit - var det helt på den yngste generations præmisser. Bedstefar fortalte da et utal af opdigtede historier, som de små elskede at lytte til, og andre gange tog han sit gamle bagerforklæde på og bagte kager og trillede konfekt med børnebørnene. Alt var tilladt hjemme hos Knud Birk Laursen, og det var noget, børnebørnene nød.

Som menneske var Knud Birk Laursen storsindet, hjertelig, varm, eftertænksom og humoristisk. Han accepterede alle mennesker og var god til at tale med folk. Pæn, nobel og stolt af sin familie - herunder også bonusfamilien - var Knud Birk Laursen også, og efter at være blevet enkemand i 2016 klarede han selv alt, hvad der havde med husholdningen at gøre.

Den 24. december om aftenen sov Knud Birk Laursen stille ind på Hospice Limfjord. Han nåede, som han havde planlagt, at holde en god julefrokost med hele familien, og han nåede også at få købt og givet julegaver til alle sine kære.

Knud Birk Laursen efterlader to børn, tre svigerbørn, fire børnebørn, syv bonusbørnebørn og et oldebarn, og han skal hvile på Bjerringbro Kirkegård.

Nekrolog over Knud Birk Laursen, Bjerringbro, 82 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce