Nekrolog over Orla Knudsen, Viborg, 75 år

Nekrolog. Modelfoto

Nekrolog over Orla Knudsen, Viborg, 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsfald: Den 11. februar 1943 kom Orla Knudsen og hans tvillingebror til verden i Gullev. Faderen var arbejdsmand, moderen hjemmegående, og med til familien hørte desuden to ældre søstre.

Som teenager begyndte Orla Knudsen som arbejdsdreng på Grundfos, inden han gik i lære samme sted som maskinarbejder, og sammenlagt blev det til 45 år på samme arbejdsplads, hvor Orla Knudsen efter at have været maskinarbejder avancerede til værkfører og til sidst sluttede som projektleder.

I sensommeren 1965 blev Orla Knudsen og et par af hans venner fra Grundfos inviteret med til en sød ung økonomaelevs 20-års fødselsdag, som blev holdt i Viborg. Den unge økonomaelev hed Jytte Ravnsbæk Pedersen, og efter at have danset på "La Strada" dén augustaften, var det unge pars fælles fremtid så at sige cementeret. Orla Knudsen flyttede således hjemmefra og sammen med sin udkårne lige efter brylluppet i 1967 i Grønbæk Kirke. Brylluppet var i øvrigt et dobbeltbryllup, idet Jyttes søster og hendes forlovede fik ring på ved samme lejlighed.

"Husk nu, at Orla skal have øllebrød om morgenen!" formanede Orlas mor sin nye svigerdatter ved brylluppet, men sådan gik det nu ikke. Således stod den i nogle år primært på ymer om morgenen for den unge gom, og det havde han det også fint med.

Lige efter brylluppet flyttede Orla Knudsen sammen med sin hustru til København, og det var fordi, hun gik på økonomaskole i hovedstaden. Orla Knudsen, der havde hænderne skruet godt på, fik hurtigt arbejde som maskinarbejder, og sådan var det også de andre steder, hvor parret boede, mens hustruen var under uddannelse.

I 1968 slog Orla Knudsen og hans hustru sig ned i Viborg - først i en lejlighed på Vestervangsvej - og Orla Knudsen vendte da tilbage til Grundfos for at arbejde.

Ved årsskiftet 1970-71 købte Orla Knudsen og hans hustru, som nu var blevet forældre, hus på Rismarken, og her fik familien, der med tiden voksede til en kvintet, et godt liv. I 1994 havde Orla Knudsen og familien dog den store sorg at miste en handicappet datter.

Interesser havde Orla Knudsen mange af. I 1980'erne gik han og hustruen til folkedans på Vestervang Skole sammen med en flok venner og bekendte, og senere gik Orla Knudsen og hans hustru over til at træne i motionscenter og at trave en ugentlig tur ude i skoven sammen med en gruppe venner.

Egen campingvogn fik Orla Knudsen og hans familie også stor glæde af de sidste knap 25 år, og ellers holdt Orla Knudsen af at makke med den Fiat 500, han anskaffede sig kort før, han gik på pension. Endelig var Orla Knudsen dygtig i sin have og holdt i det hele taget meget af at skabe noget med sine hænder, gerne ude i værkstedet.

Orla Knudsen var et stort familiemenneske. Han var altid frisk, humoristisk og livlig og ikke mindst kærlig over for og stolt af sin familie, og da Orla Knudsen for to år siden fejrede guldbryllup med sin hustru, foregik det på Mallorca med børn, svigerbørn og børnebørn.

Den 27. december om eftermiddagen døde Orla Knudsen pludselig og uventet i sit hjem på Rismarken. Han efterlader sin hustru, to børn, to svigerbørn, fire børnebørn og overleves desuden af sine tre søskende.

Orla Knudsen skal hvile på Viborg Kirkegård.

Nekrolog over Orla Knudsen, Viborg, 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce