Nekrolog over Tove Ragnhild Christensen, Møldrup, 89 år

Tove Ragnhild Christensen.

Nekrolog over Tove Ragnhild Christensen, Møldrup, 89 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: 3. juni 1929 kom Tove Ragnhild Christensen til verden som den næstsidste i en børneflok på fem i et mindre hus i Møldrup. Faderen var vognmand.

Efter syv års skolegang kom Tove Christensen ud at tjene; først i Møldrup, senere i Viborg, og som 16-årig forelskede hun sig i den jævnaldrende Frede Christensen, der var arbejdsmand og hvis bror var gift med Tove Christensens søster.

Forelskelsen var gengældt, og så gik det ellers stærkt for de unge mennesker. Tove Christensen blev med barn, før parret var gift, og lige inden den kommende far skulle aftjene sin værnepligt på Bornholm. Det betød, at Tove Christensen blev boende hos sine forældre og fødte en søn et par måneder før, hun i 1947 stod hvid brud i Roum Kirke.

Efter brylluppet blev Tove Christensen og hendes mand og lille søn i den første håndfuld år boende hos hendes forældre i Møldrup. Ægtemanden fungerede stadig som arbejdsmand forskellige steder, mens Tove Christensen hjalp til rundt omkring på landet, hvor der var brug for hendes flittige sjæl. Hun hakkede roer, hjalp til med høsten og i hjemmene, når bønderne kaldte, og i 1954 overtog Tove Christensen så sammen med sin mand hendes forældres vognmandsfirma.

Ved virksomhedsovertagelsen var vognmandsfirmaet truet af konkurs, men ægteparret klarede skærene. Tove Christensen sørgede for mad til de ansatte i virksomheden - også hvis de skulle have noget at spise klokken to om natten - ligesom hun tog sig af økonomien og det øvrige administrative arbejde.

I mange år fungerede Tove Christensen, der jo allerede som ung pige havde lært at lave mad, desuden som kogekone mange steder i Møldrup og omegn. Om der var femten eller 115 sultne maver, hun skulle lave mad til, så gjorde hun det altid med en knusende ro og en stor grad af professionalisme.

Adskillige mennesker i forsamlingshusene i den gamle Tostrup-Roum kommune satte således gennem årene tænderne i Tove Christensens gode mad, og især flæskesteg samt dansk bøf med bløde løg var nogle af hendes hofretter.

Havde Tove Christensen brug for assistance, når hun var ude som kogekone, var hun også altid god til at trække på de gæve husmødre, hun kendte og som kunne træde til.

I 1980 blev Tove Christensens mand ramt af alvorlig sygdom, og selv om ægtefællen blev tilbudt en plejehjemsplads, så ville Tove Christensen selv passe sin ægtefælle derhjemme - og det lod sig også gøre. Huset blev ændret lidt i indretningen, og i fællesskab drev Tove Christensen og hendes mand så ellers firmaet videre frem til hans død i 1994. Herefter overtog parrets yngste datter og svigersøn virksomheden.

Som menneske var Tove Christensen livet igennem et meget positivt og socialt væsen. Familien betød alt for hende, og hun satte altid sig selv til side for at kunne være noget for andre.

Meget forankret i det lokale samfund i Møldrup var Tove Christensen også hele livet, og hun mødte sin verden og sine medmennesker med et altid godt humør og en ukuelig energi. Mange venner og bekendte havde Tove Christensen også, og alle steder gik hun folk i møde med en varme og et stort smil.

For tre år siden flyttede Tove Christensen til plejehjemmet Kløverbakken i Møldrup, og her sov hun stille ind 23. januar omgivet af sine kære.

Tove Ragnhild Christensen efterlader fire børn, tre svigerbørn, 11 børnebørn og 17 oldebørn, ligesom hun overleves af sin bror.

Tove Christensen skal hvile hos sin mand på Møldrup Kirkegård.

Nekrolog over Tove Ragnhild Christensen, Møldrup, 89 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce