Nekrolog over Villy Eriksen

Tilbage i 2017 fejrede Villy og Mette Eriksen deres krondiamantbryllup. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Nekrolog over Villy Eriksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Villy Eriksen, Blåmejsevej 9, Viborg, er afgået ved døden 88 år gammel.

Villy Eriksen stammer fra Hald ved Højslev, hvor han gik i skole, og han var som ung på Jebjerg Ungdomsskole. Hans far var vognmand, så fra ungdommen kørte han lastbil, hvad han også gjorde i soldatertiden på Bådsmandsstrædes Kaserne i København, nu bedre kendt som Christiania.

Der var lige en ekstra tjans til den rutinerede chauffør fra Hald. Han kørte privat med prins Gorm i Krone 11. Prins Gorm havde gjort militær karriere, men boede på sine ældre dage hos dronning Alexandrine på Sorgenfri Slot.

Rutebilchauffør i 42 år

Mette og Villy Eriksen blev gift i Tårup Kirke den dag, brudens forældre havde sølvbryllup.

Igennem 48 år har de boet i villaen med stor have til på Blåmejsevej. I ungdomsårene spillede Mette Eriksen håndbold i Borup/Knudby, og hvert år var der 2. påskedag en stor gymnastikopvisning for hele egnen i Stoholm.

Her kørte Villy Eriksen rundt til landsbyerne i lastbilen, som blev fyldt med datidens glade idrætsungdom, der transporteredes på bilens lad til den fælles gymnastik.

Igennem 42 år har Villy Eriksen haft job som rutebilchauffør, først 38 år ved DSB og de sidste fire år på Viborg-Skive ruten. For DSB kørte han 16 år på Aarhus-ruten og 12 år til Holstebro.

Villy Eriksen har tidligere udtalt, at det var nogle gode arbejdsår, hvor han kom til at kende mange mennesker og deres vaner og skikke.

Et af mange pudsige tilfælde var, at en ældre dame i Holstebro, der skulle et stykke uden for byen mod Viborg, kunne komme op at køre hjem med hendes mand i bil, men hun ville hellere køre med rutebilen, fordi den venlige chauffør altid blev holdende, til hun var nået hen og fik låst op og kom trygt ind i huset ved vejen.

Vildtpleje

Villy Eriksens rolige og venlige væsen og medmenneskelige lune prægede både hans arbejdsliv og i samværet med familie og gode venner.

Han har gennem mange år gået på jagt netop sammen med familie og gode venner på nogle dejlige jagtarealer ned mod Hjarbæk Fjord. Villy Eriksen skød egentlig ikke så mange dyr, det handlede mere om en nænsom vildtpleje og at nyde den fantastiske natur i området.

Han har også gennem mange år fulgt godt med i de gode sportsresultater som ivrig tilskuer til både fodbold og håndbold i Viborg.

Foruden sin hustru Mette efterlader Villy Eriksen sig tre børn, en datter i Silkeborg, en datter i Viborg og en søn, der nu ejer Mettes fødehjem i Borup, samt fem børnebørn og et oldebarn.

Familiens ferier er altid afholdt i Danmark, hvor der er lejet sommerhuse, fortrinsvis ved de jyske og fynske kyster.

Det sidste års tid boede Villy Eriksen på Plejecentret Liselund, hvor han fik god pleje og lindring for sin tiltagende Alzheimer sygdom. Han sov stille ind i tirsdags og bisættes i morgen lørdag klokken 11 fra Viborg Kirkegårdskapel.

Nekrolog over Villy Eriksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce