Nekrolog

Dagmar Hansen fotograferet på sin 100-års fødselsdag. Foto: Preben Madsen

Nekrolog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagmar Hansen, Sparkær, er død lørdag den 27. januar 2018 på plejehjemmet Nordstjernen efter et over 101 års langt arbejdsomt og godt liv.

Dagmar har haft et godt og meget lang liv - da hun blev næsten 102 år, som hun ville være fyldt 1. marts.

Dagmar er født i Romlund af Signe og Kristian Eriksen i 1916. Det var faktisk lidt af et mirakel, at hun overlevede den første tid, da hun blev født for tidligt og vejede kun omkring fire pund. Men hun voksede op og blev en sund pige. Hun fik en søster, og familien flyttede siden til Fusager, og Dagmar gik i Sparkær Skole.

Som cirka 15-årig kom hun ud at tjene i Skelhøje hos en god familie, som hun havde kontakt med i mange år. Pladsen havde mælkekusken Niels i Fusager hjulpet med at finde.

Efter pladsen i Skelhøje kom Dagmar til Fusager, hvor hun skulle hjælpe sin senere mands mor, der var blevet syg, med at holde hus. Sønnen Villum fik et godt øje til den flittige og dygtige pige, og i 1937 bliver Dagmar gift med Villum Hansen i Sparkær Kirke.

Hun har levet det meste af sit liv (50 år) i Fusager på Søndergaard, som hun drev sammen med sin mand. Dagmar har altid været meget arbejdsom og været flittig både med håndarbejde, madlavning og ikke mindst arbejdet på gården, hvor hun var en meget stor støtte for sin mand. Sammen fik de tre børn, som alle fik en god og kærlig opvækst.

Senere kom syv børnebørn til, som alle elskede at komme på ferie hos bedstemor og bedstefar - og allerhelst på samme tid. Alle børnebørn har dejlige minder fra mange ferier på gården, hvor leg og arbejde naturligt var flettet sammen.

Dagmar har altid haft appetit på at opleve nyt, og efter sin mands død i 1988 og gården var solgt, bosatte hun sig i Sparkær. Nu fik hun tid til at opleve andre dele af Danmark og ture til udlandet.

Det var dog familie og venner, som betød mest for hende. Ikke mindst oldebørn stod hendes hjerte nær, og et af oldebørnene blev sågar født på hendes 80-års fødselsdag. Dagmar opnåede også at blive tipoldemor.

Dagmar har altid været meget social og været engageret i lokalmiljøet i Sparkær. Ikke mindst i Sparkær Forsamlingshus, hvor hun har gået til lotterispil i mange år, og på sin 100-års fødselsdag blev hun æresmedlem af forsamlingshuset.

I Sparkær boede hun i 30 år i eget hus og holdt haven og dyrkede kartofler indtil for få år siden. For hende var det en dyd at klare sig selv og ikke at være til last for andre.

Dagmar oplevede den store og tunge sorg at miste sine to sønner. Det var meget hårdt. Det var hendes altid positive og nysgerrige indstilling til livet, der bragte hende tilbage til hverdagen. Som hun selv sagde, kan det ikke nytte noget at sætte sig hen med hænderne i skødet og have ondt af sig selv.

Dagmar efterlader sig en datter, seks børnebørn, 13 oldebørn og et tipoldebarn.

Nekrolog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce