Ny direktør for Dansk Sprognævn er fra Viborg

Thomas Hestbæk Andersen fra Viborg er ny direktør for Dansk Sprognævn. Privatfoto

Ny direktør for Dansk Sprognævn er fra Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Sprognævn har udnævnt den 43-årige lektor, ph.d. Thomas Hestbæk Andersen til ny direktør. Han er fra Viborg.

Jobnyt: Den 43-årige viborgenser Thomas Hestbæk Andersen fra Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet i Odense bliver ny direktør for Dansk Sprognævn den 1. februar 2019.

Sprognævnet, der er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet, som beskæftiger sig med det danske sprogs udvikling og brug, har til huse på Frederiksberg i København, men flytter den 1. april til Bogense.

Thomas Hestbæk Andersen skal stå i spidsen for et fagligt stærkt forsknings- og formidlingsmiljø med omkring 25 medarbejdere.

Flytningen til Bogense med ny lokalitet, stor medarbejderudskiftning og nye rutiner bliver et fokusområde, samtidig med at kvaliteten bevares, og eksisterende relationer med sprogforskningsmiljøerne på især Københavns Universitet fastholdes, og nye samarbejdsrelationer etableres.

Thomas Hestbæk Andersen kommer som nævnt fra Viborg, hvor han gik på Overlund Skole, og han tog sin studentereksamen på Viborg Katedralskole. Interessen for sproget har han haft siden sin skoletid, hvor han i øvrigt var i erhvervspraktik som journalist på folkebladet.

Allerede i barndomshjemmet blev der snakket "sprog" over middagsbordet med faren, Bjarne Andersen, der også arbejder med kommunikation.

Efter at have aftjent sin værnepligt og et ophold i Paris læste han dansk på Syddansk Universitet i Odense. Han blev cand. mag i 2000 og fortsatte som amanuensis og senere adjunkt i Dansk Virksomhedskommunikation.

I 2003 tog han sin Ph.d., og i den forbindelse studerede han i et lille års tid i Sydney. I 2007 blev han udnævnt til lektor.

Bøger og tv

Thomas Hestbæk Andersen trives med kombinationen af undervisning, forskning og ledelse.

Aktuelt er han forskningsleder for et Velux-finansieret kernegruppeprojekt, ligesom han gennem flere år har været fagansvarlig for en række fag om dansk sprog og sprogbrug.

Igennem årene har han udgivet en meget lang række videnskabelige bøger og afhandlinger om kommunikation, tekster, grammatik og lingvistik, herunder den populærvidenskabelige "Sæt ord på" om dansksproget tekstforfatning, som i stor udstrækning bruges på gymnasier og i danske virksomheder.

Virksomheder og institutioner benytter ham som en populær foredragsholder og underviser, og tv har trukket på hans ekspertise i nyheds- og livsstilsudsendelser.

Ny direktør for Dansk Sprognævn er fra Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce