70 år: Veteranbiler, camping og følgebil giver livet kulør

Karl-Gustav Gravesen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard

70 år: Veteranbiler, camping og følgebil giver livet kulør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karl-Gustav Gravesens far var landsbysmed i Ullits. Selv blev han udlært som elektriker. Gennem livet har han interesseret sig for det meste derimellem, herunder at totalrenovere ældre veteranbiler. I morgen fylder han 70 år.

Karl Gustav Gravesen og hans hustru Elsebeth har boet i villaen Glentevej 26, Viborg, siden 1973, hvor fruen havde fået arbejde i Viborg.

Han er opvokset i Ullits Smedje, hvor han fik færten af at arbejde i jern. Efter et ophold på Haubro Ungdomsskole blev han elektrikerlærling i Gedsted og var udlært i 1970.

Der var det kuriosum, at han blev syg i tiden op til, at lærlingetiden var slut, så samme dag kom han på sygehuset. Her fik han konstateret diabetes og tænkte: hvad så lige nu?

Han kom til Farsø Sygehus, som var under opførelse, altså som elektriker, og arbejdede her et års tid, indtil han sammen med Elsebeth flyttede til Viborg.

Siden 1973 og indtil pensionen for omkring fem år siden Har Karl-Gustav Gravesen haft arbejdspladser i Viborg.

- Jeg startede med det samme hos Electric, hvor jeg var i en årrække. Herefter fik jeg job som elektriker hos AC Kraner, hvor jeg var på fabrikken i otte år. Jeg kom så at sige tilbage til Electric, som i mellemtiden var blevet til Agerkilde Elektro. Jeg var ansat i firmaet tilsammen i lige knap 25 år, fortæller fødselaren i villaen på Glentevej, hvor han for en del år siden stort set selv byggede en fløj til med kælder under.

- De sidste år af mit arbejdsliv var jeg hos Skousen Husholdningsmaskiner på deltid. Jeg har været glad for, at mine sidste år på arbejdsmarkedet kunne blive i et fleksjob. Jeg har aldrig været arbejdsløs og har en holdning til, at man skal yde det bedste, man kan. Derfor var det en stor tilfredsstillelse at kunne arbejde, selv da kræfterne ikke var til et fuldtidsjob.

Karl-Gustav Gravesen har altid haft en svaghed for ældre veteranbiler. En interesse, der er taget til som pensionist.

Når han får dem hjem, er de som oftest i en miserabel stand, og han bruger mange timer på at reparere og shine op, så de funkler igen og kan videresælges til entusiaster af ældre biler.

Elsebeth og Karl-Gustav har to børn og to børnebørn. Elsebeth syede oprindelig tasker hos Boxca. Derefter var hun en årrække dagplejemor og sluttede med rengøring på sygehuset.

Igennem mange år har de haft campingvognen med rundt til en række skønne steder i Danmark. De seneste år krydret med rejser sydpå til Spanien, Italien, Grækenland og Azorerne.

Endelig har Karl-Gustav Gravesen en helt speciel fritidssyssel:

- Jeg er med i veteranmotorcykelklubben De Unikke og Antikke. Det er jeg vel at mærke, uden at jeg ejer en motorcykel. Jeg er en slags følgebil, næsten som ved de store cykelløb, hvor jeg kører sidst og hjælper til, hvis en og anden har problemer undervejs. Vi har mange skønne ture sommeren igennem, som også er med til at give livet kulør, slutter Karl-Gustav Gravesen, som i morgen onsdag den 17. april fylder 70 år, og dagen efter har inviteret til åbent hus med tilmelding i Viborg Golfklubs lokaler på Spangsbjerg Alle.

70 år: Veteranbiler, camping og følgebil giver livet kulør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce