Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Nyt hotel i gamle bygninger

Restaurant Udsigten hentyder til solnedgangen over Stege Bugt.

Nyt hotel i gamle bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nyrenoverede Residens Møen ligger 100 meter fra Stege Bugt

I betragtning af Residens Møens størrelse er receptionen lille, placeret som den er i en smal gang, der fører ud til hotellets indre gård.

Men det er ikke størrelsen, der tæller, når man bliver behandlet så venligt og hjælpsomt, som man gør på Residens Møen i udkanten af Stege.

Hotellet åbnede i 2016 i en stor firelænget bygning, som oprindelig er opført i 1706.

Siden har bygningerne været brugt til både navigationsskole og tugthus. Det stod tomt i nogle år, så da Christian og Brit Petersen overtog det i 2014, gik de i gang med den helt store renovering.

Nu fremstår hotellet topmoderne.

Der er 25 hotellejligheder og seks hotelværelser på Residens Møen. De er alle i tip-top stand og indrettet med moderne møblementer. Så det eneste gammeldags, der er tilbage, er det ekstra "e" i Residens Møen.

Men både lejligheder og værelser er praktiske og hyggelige, og hvis man så oven i købet har vinduer og terrasse ud mod solnedgangen over Stege Bugt, kan det ikke blive meget bedre.

 

Klinten - og alt det andet
Residens Møen
Langelinie 44,4780 Stege

www.residensmoen.dk

Miljø og energi

Værtsparret er nyt i hotelbranchen. Christian og Brit Petersen sprang fra henholdsvis medicinalbranchen og postvæsenet, men de har fra starten vidst, hvad de ville med hotellet.

Residens Møen skal være miljøvenligt og CO2-neutralt, og råvarerne i køkkenet skal så vidt muligt være økologiske og fra lokale leverandører.

Hotellet er selvforsynende med el og varme. Det klares med et stort solcelleanlæg, der er placeret i Frenderup uden for Stege. Anlægget producerer 1,6 millioner kilowatttimer om året - samt en hel del "klimalam". Der går nemlig får og græsser mellen solcellepladerne.

 

 

Hjælp fra stjernekok

Maden fra hotellets køkken kan nydes enten i Restaurant Udsigten med tilhørende terrasse eller i den store gård, hvor der altid er læ - og hvor der i øvrigt også er gode koncertarrangementer i løbet af sommeren.

Morgenmaden er ikke stor og svulmende. Til gengæld er produkterne lækre. Hjemmebagt brød, god juice og ost, pålæg og marmelader, der er kælet for.

Køkkenet drives i samarbejde med stjernekokken Jeppe Graa, der driver virksomheden Mad Synegi i Faxe. Han leverer ideerne, menuerne og basisprodukterne til køkkenet, hvor Residens Møens egne ansatte færdiggør maden.

- Det er svært at lokke de dygtigste kokke til Stege, men med Jeppe Graae kan vi holde høj kvalitet i køkkenet, siger Christian Petersen.

Og det kan ikke modsiges, når man har spist på Restaurant Udsigten. En lækker og smagfuld suppe på jordskokker, en stor dejlig rødspætte, der har sagt farvel til Stege Bugt samme dag, og en cheese cake med en lækker sorbet fra Møn Is.

Man behøver ikke at forlade hotellet for at få noget godt at spise.

 

Pris

Et dobbeltværelse koster 975 kroner. En lejlighed til fire personer koster 1700 kroner.

Begge priser er inklusive morgenmad.

 

Overnatning foretaget

8.-9. juni 2017.