33 står til at miste jobbet på Scanflavour

For godt et år siden var der over 160 ansatte på Scanflavour i Møldrup. Til sommer vil antallet være nede på omkring 50. Arkivfoto: Morten Dueholm

33 står til at miste jobbet på Scanflavour

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varslede nedskæringer på Møldrup-fabrikken bliver værre end ventet i første omgang.

Møldrup: Omkring halvdelen af de godt 160 ansatte på Scanflavour mistede jobbet, da Essentia Protein Solutions overtog fabrikken tilbage i juni - og nu må endnu 33 personer belave sig på, at de heller ikke kan fortsætte på fabrikken i Møldrup.

Essentia meldte allerede ved overtagelsen ud, at der ville ske yderligere reduktioner af staben i Møldrup, når man så at sige skulle "høste" fordele af en produktionssammenlægning af fabrikkerne i Hobro og Møldrup, men antallet er noget højere, end man dengang forventede.

- Ja, det er det desværre, siger Essentias administrerende direktør Asger S. Jacobsen, som forklarer, at det blandt andet skyldes, at man generelt skærer ned på produktionen.

Det hænger sammen med, at der i øjeblikket er noget, der ligner en priskrig på markederne for proteinprodukter i Østeuropa og Rusland, og den priskrig ønsker Essentia ikke at deltage i.

- Nej, der er en klar nedre grænse for, hvilke priser vi ønsker for vores produkter, og det betyder desværre lige nu, at vi må skære ned i produktionen, siger Asger S. Jacobsen.

Hurtig udmelding

Om det endelige antal af medarbejdere i Møldrup, der modtager en fyrseddel, ender med at blive på 33, ligger ikke helt fast endnu. Essentia er på grund af afskedigelsernes påtænkte antal omfattet af reglerne om varsling af afskedigelser i større omfang, og derfor foregår der lige nu forhandlinger med tillidsrepræsentanter og faglige organisationer.

Som et naturligt led i forløbet omkring de påtænkte afskedigelser tager Essentia kontakt til omkringliggende relevante virksomheder for at formidle eventuelle jobmuligheder til de berørte medarbejdere.

- Vi satser for øvrigt på, at forhandlingerne afsluttes inden 16. januar, hvor vi vil melde det endelige antal ud og sætte navne på de ansatte, som vi desværre ikke kan beholde længere. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men vi tror, det er bedst at få det afklaret hurtigt, så folk ikke skal gå med den usikkerhed for længe, siger Asger S. Jacobsen.

Nedskæringen i antallet af medarbejdere, der også rammer 14 personer på Essentias fabrik i Hobro - heraf seks fastansatte, vil blive effektueret løbende i løbet af det første halvår af 2019, og når de er gennemført, vil der være omkring 50 beskæftigede på Scanflavour i Møldrup.

33 står til at miste jobbet på Scanflavour

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce