36-årig mand skal i fængsel for trusler og tyverier

En 36-årig mand fra Brande skal fem måneder i fængsel for blandt andet trusler på livet, da han på en ejendom i Frederiks forsøgte at inddrive gæld. Arkivfoto

36-årig mand skal i fængsel for trusler og tyverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 36-årig mand truede med at "pløkke jer alle sammen". Angiveligt ville han inddrive gæld hos en anden mand. Nu skal den 36-årige i stedet i fængsel.

Frederiks: En 36-årig mand fra Brande blev ved Retten i Viborg den 20. december tildelt fem måneders fængsel, da han blev kendt skyldig i 12 af i alt 13 tiltalte forhold. Nogle af de værste af de 13 forhold var afpresning med pistol, tyveri og så en tiltale for at tildelt et knytnæveslag på Bodega Terminalen i Viborg. Denne tiltale var dog den eneste af de 13 forhold, som han blev frikendt for.

Sagen begyndte en sen nat tilbage i august 2017, hvor den tiltalte sammen med en anden person ankom til en adresse i Frederiks. Her skulle den 36-årige brandit have truet en mand på stedet, og desuden have udtalt:

"Vi har en 9 millimeter pistol i bilen", "Jeg kan pløkke hovederne af jer alle sammen" og "skal du have nogle tæsk?"

Alt dette var et forsøg på at få den truede mand til på stedet at betale sig et beløb, som han efter sigende skyldte. Da det ikke lykkedes, stjal den 36-årige angiveligt i stedet for 2400 kroners have-inventar fra ejendommen.

Dommen anket

I retten nægtede den 36-årige mand sig skyldig i dette forhold, men på grund af to vidner, der også var til stede den nat, blev han dømt for det. De 11 andre forhold, som stod på anklageskriftet den dag, erkendte han sig skyldig i. Det var blandt andet tyveri og overtrædelser af færdselsloven. Heriblandt at have kørt uden kørekort og at have kørt rundt i personbiler, som ikke var indregistreret.

Alt dette skulle i øvrigt have foregået i forening med anden tiltalt, men dennes sag bliver behandlet særskilt.

I forhold til dommen på fem måneders fængsel, lagde Retten særlig vægt på tiltaltes talrige tidligere domme, herunder i stort omfang tilsvarende kriminalitet.

Den dømte ankede til landsretten.

36-årig mand skal i fængsel for trusler og tyverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce