40 lejeboliger på vej i banebyen

Sådan kommer byggeriet af de fire punkthuse til at tage sig ud - set fra sydsiden. Skitse: Erik Arkitekter

40 lejeboliger på vej i banebyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskabet Sct. Jørgen går formentlig i næste uge i gang med at opføre 40 lejeboliger på den gamle Gardit-grund på Middagshøjvej. De skal stå færdige til årsskiftet.

Viborg: Fire sammenbyggede punkthuse i henholdsvis fire og fem etager med 40 lejligheder på tilsammen 4000 kvadratmeter skal efter planen tages i brug i banebyen til årsskiftet.

Bag projektet står Boligselskabet Sct. Jørgen, som kun venter på, at byrådet i næste uge siger ja til byggeriet, som kræver en dispensation fra den gældende lokalplan for området, fordi bebyggelsesprocenten bliver højere end det, som lokalplanen fastsætter.

- Vi har holdt licitation, og den viste, at vi kan holde os inden for den anskaffelsessum på lige knap 80 millioner kroner, som vi har kalkuleret ud fra, siger direktør i boligselskabet Hans Erik Lund.

I det oprindelige projekt, som kommunen tidligere har sagt god for, var planen, at der skulle bygges i fire, fem og seks etager, og man opererede med 42 lejligheder.

Orangeri på taget

Når det endelige projekt kun går op i fem etager, er det ifølge Hans Erik Lund, fordi højere priser til håndværkernes entrepriser har gjort, at man har måttet finde besparelser i projektet.

- Der er byggeteknisk højere - og dermed dyrere - krav til en bygning i seks etager end i fem. Så derfor har vi skåret en etage af. Og selv om vi har reduceret fra 42 til 40 lejligheder, er kvadratmeterne de samme. Lejlighederne bliver bare lidt større, siger direktøren, der tilføjer, at der på toppen af et af husene opføres et orangeri, som lejerne kan benytte.

Alle lejligheder bliver på omkring 80 kvadratmeter, og den månedlige leje bliver på lige knap 6000 kroner.

Fire af boligerne opføres som særligt handicapvenlige og opfylder dermed kommunens krav om, at 10 procent af støttet nybyggeri skal være tilgængeligt for handicappede.

Kommunen skal bidrage med en grundkapital på 10 procent af anskaffelsessummen - det vil sige lige knap otte millioner, mens indskud fra beboerne udgør 1,6 millioner kroner. De resterende godt 70 millioner kroner optages som et realkreditlån.

40 lejeboliger på vej i banebyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce