Afgørelse om sognegrænser er tæt på

Fremtiden for Kobberup Sogn falder formentlig på plads i denne uge. Her er tidligere sognepræst i sognet Else Kaag Bjerg på prædikestolen i Kobberup Kirke ved en tidligere lejlighed. Privatfoto

Afgørelse om sognegrænser er tæt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtiden for Kobberup og Stoholm Pastorat kommer formentlig på plads i denne uge, hvor menighedsråd, provster og biskoppen mødes endnu engang inden der træffes en beslutning.

Stoholm/Kobberup: De fremtidige sognegrænser og strukturen for Stoholm/Kobberup Pastorat falder formentlig på plads i denne uge.

Det oplyser biskoppen for Viborg Stift, Henrik Stubkjær.

Strukturen for pastoratet har været drøftet, siden sognepræst Else Kaag Bjerg forlod stillingen som sognepræst i begge sogne ved udgangen af august. I stedet for slå stillingen som sognepræst op med det samme, valgte man at se på, om det store pastorat, som strækker sig ind i både Viborg Provsti og Skive Provsti, med fordel kan skilles ad, eller om man skal fortsætte som i dag.

Der har i slutningen af november været holdt et sognemøde, hvor menigheden i Kobberup kunne komme med deres input. Der er indhentet høringssvar fra menighedsrådene i Stoholm og Kobberup, og også rådet for Dommerby, Højslev, Kirkeby og Lundø Sogn i Skive Provsti og de respektive provster er blevet hørt.

Der er mange hensyn, og der er både fordele og ulemper ved de tre løsninger, der er i spil. Derfor har det også været vigtigt for os, at vi har taget tiden til det, så alle får muligheden for at komme på banen, og så vi kan finde flertal for en af løsningerne.
Biskop Henrik Stubkjær.
Det er biskoppen i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, der efter et møde tirsdag aften træffer afgørelsen om fremtiden for Stoholm/Kobberup Pastorat. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det er biskoppen i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, der efter et møde tirsdag aften træffer afgørelsen om fremtiden for Stoholm/Kobberup Pastorat. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Beslutning i denne uge

Tirsdag aften mødes biskoppen så med alle parterne endnu en gang for at drøfte de tre muligheder, oplyser Henrik Stubkjær.

- Der er mange hensyn, og der er både fordele og ulemper ved de tre løsninger, der er i spil. Derfor har det også været vigtigt for os, at vi har taget tiden til det, så alle får muligheden for at komme på banen, og så vi kan finde flertal for en af løsningerne. På den anden side skal vi også snart til at have det her på plads, så stillingen kan blive slået op. Også af hensyn til de konfirmander, der skal konfirmeres i foråret. De skal jo heller ikke opleve for mange skift. Derfor mødes vi alle sammen tirsdag, og så træffer jeg en beslutning i denne uge, siger Henrik Stubkjær.

Tre scenarier

Der er som nævnt tre scenarier, der har været i høring hos menighedsrådene og provsterne.Den første mulighed er at fortsætte med den nuværende struktur med et stort pastorat for Stoholm og Kobberup sogne med bistand fra præsterne i Skive Provsti. Eventuelt med ansættelsen af en fælles sognemedhjælper i Stoholm-Kobberup Pastorat. Anden mulighed er, at Kobberup Sogn bliver en del af Dommerby, Højslev, Kirkeby og Lundø Sogn og derved betjenes af de to præster, der i forvejen er der. Stoholm Sogn vil så blive et selvstændigt sogn med egen præst, som altså så skal ansættes. En tredje mulighed er, at man tilfører flere ressourcer til Stoholm-Kobberup Pastorat i form af vikarpræster.Embedet i Stoholm og Kobberup, der altså ikke er besat efter at Else Kaag Bjerg er rejst videre, har været varetaget af fire sognepræster, nemlig Barbara Landmark, Karsten Jervad, Ove Mølgaard og Malene Dahl. Sidstnævnte er bistandspræst i sognet og var det også, mens Else Kaag Bjerg var sognepræst. Derudover er Malene Dahl sognepræst i Sparkær-Gammelstrup Pastorat.I det nye år er Hanne Marie Meier så blevet ansat som vikarpræst i pastoratet frem til begyndelsen af april.

Afgørelse om sognegrænser er tæt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce