Aftenhøjskole etableret i Klejtrup

Møder og foredrag i Klejtrup Aftenhøjskole skal efter planen finde sted på Klejtrup Musikefterskole. Arkivfoto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm

Aftenhøjskole etableret i Klejtrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To lokale efterlønnere har taget initiativ til at få dannet en aftenhøjskole med base på musikefterskolen.

Med baggrund i en kommunal »uddannelse« som trivselspilot har to efterlønnere fra Klejtrup taget initiativ til at få etableret en lokal aftenhøjskole. Den nye aftenhøjskole havde stiftende generalforsamling tirsdag aften.

Ideen med aftenhøjskolen er at holde almene, folkeoplysende møder, der kan bidrage til oplysning og fællesskab.

»Det kan være møder og foredrag af meget forskellig karakter og med meget forskelligt indhold, for vi ønsker at ramme meget bredt, så mange forskellige mennesker får lyst til at deltage,« siger Hanne Knudsen, som er en af initiativtagerne til Klejtrup Aftenhøjskole.

Hanne Knudsen deltog tidligere på året sammen med Raghild Boesen i Viborg Kommunes Sundhedscenters trivselspilot-uddannelse, og det er med afsæt i denne »uddannelse«, at ideen med en aftenhøjskole er kommet.

»Vi vil gerne bringe folk her i Klejtrup mere sammen på tværs af alder og andre interesser, og selvom vi jo har et meget rigt foreningsliv her i byen, synes vi, at vi her rammer en niche, hvor der godt kan ske lidt mere, og vi er ikke på nogen måde ude på at konkurrere med andre foreninger,« siger Hanne Knudsen.

Møde på musikefterskolen

Hun er med i en gruppe på seks personer, der har lavet forarbejdet til den nye aftenhøjskole, hvis møder og foredrag efter planen skal holde til på musikefterskolen, hvor også den stiftende generalforsamling blev holdt.

Her var 17 personer mødt frem, og blandt dem blev en bestyrelse på fem valgt. Det blev Hanne Knudsen (formand), Karl Aage Larsen, Lene Lund, Anders Bæk Eriksen og Ragnhild Boesen. Suppleant blev Else Jægersdorf.

»Vi er ganske tilfredse med fremmødet til generalforsamlingen, og nu skal vi så i gang med arbejdet, så vi forhåbentlig snart kan præsentere et program for den kommende tid,« siger Hanne Knudsen.

Aftenhøjskole etableret i Klejtrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce