Aktivister har opbrugt energien

Formand Ulla Birch (i forgrunden) har været med i gennem alle årene, men hun ser ingen anden mulighed end at nedlægge foreningen Karup-aktivisterne, der i mange år blandt andet har drevet en cafe. Arkivfoto

Aktivister har opbrugt energien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sociale forening til hjælp for og gensidig støtte for blandt andre førtidspensionister i Karup har mistet pusten og lukker efter 25 år.

Karup: Flertallet af de 30 medlemmer, der forleden mødte op til generalforsamling i foreningen Karup-aktivisterne, fik et chok, da formand Ulla Birch Christensen meddelte, at bestyrelsen foreslår foreningen nedlagt.

72-årige Ulla Birch Christensen, der selv har været med i alle de 25 år, Karup-aktivisterne har eksisteret, lægger da heller ikke skjul på, at det har været en svær beslutning.

- Men vi magter det ikke mere - det gælder hele bestyrelsen - og vi kan ikke se, hvem der skal tage over, siger hun.

Der meldte sig da heller ikke nogle på generalforsamlingen, men formelt set eksisterer Karup-aktivisterne endnu, da der ifølge vedtægterne skal en ekstraordinær generalforsamling til for at træffe den endelige beslutning.

Den er endnu ikke fastlagt, men Ulla Birch regner med, at den holdes inden for et par uger.

Hun har ingen forventning om, at der i mellemtiden viser sig at være nogle, der vil føre foreningen videre.

- Men jeg håber da, at der opstår noget andet, som kan træde i stedet. Men det vil nok være bedst, at det etableres helt fra bunden af nogle nye mennesker, siger Ulla Birch.

Cafe og støtte

Karup-aktivisterne har hele vejen i udgangspunktet været for førtidspensionister og andre på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet.

Sådan er det stadig, men mange af førtidspensionisterne er med årene blevet folkepensionister, og der kommer sjældent nye førtidspensionister til, idet det især efter den seneste reform er meget svært at få tildelt denne form for pension.

Foruden det sociale med blandt andet at arrangere udflugter, aktiviteter og drive Cafe Aktivisten på Vallerbækvej 1, har foreningen i gennem årene blandt andet andet arbejdet med at støtte og vejlede medlemmer - både personligt og i forhold til myndigheder.

Aktivister har opbrugt energien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce