Apoteket i Stoholm bliver en filial

Stoholm Apotek skal være en filial af et andet apotek. Arkivfoto: Morten Dueholm

Apoteket i Stoholm bliver en filial

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to forgæves forsøg på at finde en ny apoteker har Lægemiddelstyrelsen besluttet, at Stoholm Apotek skal blive til en filial af et andet apotek.

Stoholm: Stoholm Apotek bliver til en filial af et andet apotek. Det har Lægemiddelstyrelsen besluttet som følge af, at man to gange i efteråret slog den såkaldte bevilling som apoteker i Stoholm op, uden at der kom ansøgere til stillingen.

Her er apoteker Jørgen Nørretranders ved nærme sig pensionen efter 24 år som apoteker i Stoholm. Den snart 67-årige Jørgen Nørretranders havde oprindeligt sigtet efter at have sidste arbejdsdag ved udgangen af april, men da det stod klart, at der ikke var rift om at søge bevillingen som apoteker i Stoholm, slog han fast, at han blev på posten indtil en varig løsning var på plads.

- Det har jeg lovet borgerne, og det holder jeg fast i, og det har jeg også meddelt Lægemiddelstyrelsen, siger Jørgen Nørretranders.

Lægemiddelstyrelsen vil nu søge om en anden apoteker, der vil være interesseret i at få Stoholm Apotek som filial. Men det kan helt sikkert ikke nå at være på plads til 1. maj, så Jørgen Nørretranders regner med, at han fortsat skal være apoteker i Stoholm indtil en gang på den anden side af sommerferien.

- Det gør ikke noget. Jeg har altid været glad for at være her, siger Jørgen Nørretranders, der oprindeligt er fra Møn. Han blev cand. pharm. i 1978, og arbejdede først som farmaceut på et apotek i Odense i syv år, og derefter gik turen til apoteket i Lemvig, hvor han var i otte år, inden han i 1993 blev apoteker i Stoholm.

Næstbedste løsning

Jørgen Nørretranders havde, som han siger, gerne set, at apoteket skulle drives videre med en uddannet og lokal apoteker i spidsen og som et helt selvstændigt apotek.

- Men det her er den næstbedste løsning, og i forhold til kunderne, så vil alting jo være det samme. Eneste forskel er, at hvis der er farmakonomiske spørgsmål, som kræver en apoteker, så skal man ringe til hovedapoteket. Ellers er alting jo det samme, og der er jo som i dag også uddannede farmakonomer på apoteket i Stoholm, siger Jørgen Nørretranders.

Udover selve apoteket leverer Stoholm Apotek også til håndkøbsudsalg til købmænd i Vridsted, Hald, Hagebro, Nr. Søby, Spar i Løvel og Viborg og senest købmanden i Sparkær, og desuden er der medicinudleveringssteder i Løgstrup, Sjørup, Virksund, Rødding og Mønsted. Der er 18 ansatte på Stoholm Apotek plus apotekeren, og det er et apotek i god stand med en årlig omsætning på godt 26 millioner kroner i 2016.

Apoteket i Stoholm bliver en filial

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce