Apple: Vi står ikke bag Tjele-vindmøller

Apple er i fuld gang med at bygge sit datacenter ved Foulum, men it-giganten understreger, at den ikke har noget med vindmølleprojektet i Vinge at gøre. Arkivfoto: Morten Dueholm

Apple: Vi står ikke bag Tjele-vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

It-koncernen Apple afviser i en sjælden kommentar, at firmaet har noget som helst med vindmølleprojektet ved Tjele at gøre.

Tjele: It-koncernen Apple har intet med vindmølleprojektet ved Tjele at gøre. Det fastslår Apple i en kommentar til Viborg Stifts Folkeblad. I blandt andet et læserbrev i folkebladet og en artikel i Morgenavisen Jyllands-Posten er det blevet hævdet, at Apple skulle stå bag det omstridte vindmølleprojekt i Vinge tæt ved Tjele Gods. Apple er sædvanligvis en virksomhed, som ikke udtaler sig til pressen, men i dette tilfælde har Apple altså følt grund til at slå fast, at virksomheden ikke har noget med Tjele-vindmøllerne at gøre.

"Apple er ikke forbundet til det vindmølleprojekt ved Tjele som for tiden diskuteres," lyder den officielle kommentar fra Apple.

Apple henviser til, at det blandt andet i Viborg Stifts Folkeblad tidligere er blevet beskrevet, at Apple vil investere i to vindmølleprojekter, som skal levere vedvarende energi, som i omfang svarer til forbruget på de to kommende datacentre i Foulum og ved Aabenraa. Det er helt korrekt, understreger Apple, men denne investering har altså ikke noget med Tjele-vindmøllerne at gøre.

Apple oplyser, at man endnu ikke er klar til at offentliggøre detaljer om de to vindmølleprojekter, men at man ser frem til at gøre det, så snart de endelige projekters udformning er klar.

Kun ét Viborg-projekt

Projekterne bliver opført på Apples foranledning og uden offentlige tilskud. Det sker som en konsekvens af Apples globale politik om såkaldt "additionalitet". Det vil sige, at Apple bidrager med lige så meget vedvarende energi i Danmark, som den energi man forbruger.

Apple oplyser, at virksomheden ikke ønsker at belaste det samlede vedvarende energiforbrug, så andre energikunder bliver henvist til CO2-belastende energiforbrug, og det samlede danske forbrug af traditionelle energiformer derfor stiger.

Apple deltager kun i ét energi-projekt på Viborgegnen, og det er et samarbejde med Aarhus Universitet om forskning og udvikling af metoder til at udnytte biomasse. Det har også tidligere været beskrevet i folkebladet. Apple understreger, at koncernen ikke er kunde til vindmølle-projektet ved Tjele, ikke skal aftage strømmen fra dette projekt, og at det ikke er et af de projekter, som Apple planlægger.

Apple: Vi står ikke bag Tjele-vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce