Busselskab fik stjålet batterier fra fem busser

Arkivfoto: Michael Bager

Busselskab fik stjålet batterier fra fem busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busselskabet Midtbus Jylland A/S i Bjerregrav fik natten til onsdag stjålet batterier fra fem busser. I alt koster tyveriet virksomheden 75.000 kroner.

Bjerregrav: Busserne kom lettere forsinket afsted på morgenruterne fra Busselskabet Midtbus Jylland A/S på Herredsvejen 106 i Bjerregrav onsdag morgen, og det var der er en god grund til.

Der havde nemlig været ubudne gæster i nattens løb, og de havde simpelthen stjålet batteriet fra fem af de busser, der holdt parkeret ved busselskabet. Det fortæller kørselsleder Michael Højgaard Jensen.

- Jeg fik et opkald fra en chauffør tidligt om morgenen, der fortalte, at bussen ikke ville starte. Efter at have forsøgt sig med en booster, der kan hjælpe med at starte et tomt batteri, opdagede han så, at batterierne simpelthen var væk. Og det viste sig at være tilfældet på fem af vores busser, siger Michael Højgaard Jensen.

Busselskabet kører blandt andet på busruter i Nordjylland og i Viborg Kommune - blandt andet rute 766 fra Klejtrup over blandt andet Lindum til Viborg - og her kom man altså forsinket afsted af samme grund.

- Vi måtte udstyre busserne med nye batterier og nødbatterier, før de kunne komme afsted, fortæller han.

Brudt op med koben

I alt er der stjålet batterier for omkring 20.000 kroner, men samlet løber tabet op i 75.000 kroner. Batterierne, som der nogle gange er fire af til hver bus, er nemlig lukket inde bag nogle klapper, og de er brudt op med et koben og derfor ødelagt.

- Det er jo trælse penge, og det er ikke noget, forsikringen dækker, for der er jo også en selvrisiko, så det kan vi ikke få dækket. Så det er ikke noget, der behøver at ske hver dag. Og det er jo møgirriterende, og det giver noget stress sådan en morgen, siger Michael Højgaard Jensen.

Han fortæller også, at der er blevet flyttet rundt på noget skrot fra den nærliggende smedevirksomhed, og at der er klippet hul i et hegn. Tyveriet er sket mellem klokken 18.30 tirsdag, hvor den sidste bus er kommet ind, og klokken 5.30 onsdag morgen, hvor den første bus skulle afsted.

Midtbus Jylland A/S har en vognpark på i alt 80 busser, men ikke alle er parkeret hjemme i Bjerregrav. Her havde man også forsøgt at få batterierne ud af flere busser, der dog stod parkeret, så tyvene ikke kunne komme til, fortæller Michael Højgaard Jensen.

Busselskabet har en gang tidligere prøvet noget lignende. Der var det diesel, der blev suget ud af samtlige busser. Det ligger dog nogle år tilbage og var dengang busselskabet holdt til i Møldrup.

Busselskab fik stjålet batterier fra fem busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce